İşsizlik Oranının Yükselmesi

İşsizlik Oranının Yükselmesi
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Temmuz ayında yüzde 9,8 olarak açıklanan işsizlik oranı, büyümedeki yavaşlamayı teyit etmektedir"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, temmuz ayında yüzde 9,8 olarak açıklanan işsizlik oranının büyümedeki yavaşlamayı teyit ettiğini belirterek, "Bundan sonraki hedef; cari açığı azaltırken ekonomideki büyümeyi sürdürmek olmalıdır" ifadesini kullandı.

Burkay, ağustos ayına ilişkin cari işlemler dengesi verisi ile temmuz ayı işsizlik oranlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, cari açığın ağustosta 2,77 milyar dolar ile beklentilerin altında gerçekleştiğini vurguladı. 

Cari açıkta gerilemenin sürdüğünü ve bunun bu sene 45 milyar dolara kadar düşeceğini ifade eden Burkay, cari açık kaynaklı finansal risklerin azaldığını, bu durumun Türkiye'nin kredi notu üzerindeki risklerin de azalmasını sağladığını aktardı. 

Burkay, cari açıktaki düşüşte büyümedeki durağanlığın da etkili olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Nitekim temmuz ayında yüzde 9,8 olarak açıklanan işsizlik oranı, büyümedeki yavaşlamayı teyit etmektedir. Büyümedeki yavaşlama ile işsizlik de geçen yılın üzerinde seyretmektedir. Cari açığın kontrol altına alınıyor olması ile döviz kurları ve faizler üzerindeki yükselme baskısı da azalacaktır ancak bundan sonraki hedef; cari açığı azaltırken ekonomideki büyümeyi sürdürmek olmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.