İstanbul Tabip Odası Genel Kurulu

İstanbul Tabip Odası Genel Kurulu
Prof. Dr. Erez yeniden başkanlığa seçildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tabip Odası başkanlığına yeniden Prof. Dr. Selçuk Erez seçildi.

Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ve Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleştirilen genel kurulda yapılan seçimde, odaya üye yaklaşık 4 bin 900 doktor, 80 sandıkta oy kullandı.

Seçimde, Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Hekim Dayanışması, Cumhuriyetçi Hekimler ile Toplumcu Hekim Grubu olmak üzere dört liste yarıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Prof. Dr. Selçuk Erez'in temsil ettiği Demokratik Katılım Grubu, 2 bin 800 oy alarak yönetime ikinci kez seçildi. Prof. Dr. Erez de ikinci kez başkan oldu.

Bu arada, oyların 1050'sini alan Prof. Dr. Adem Akçakaya'nın temsil ettiği İstanbul Hekim Dayanışmasının ikinci sırada bitirdiği seçimi, Cumhuriyetçi Hekimler 880 oyla üçüncü, Toplumcu Hekimler Grubu da 140 oyla dördüncü olarak tamamladı.

Yaklaşık 32 bin üyesi bulunan İstanbul Tabip Odasının iki yılda bir gerçekleştirdiği seçimle, 7 kişilik yönetim, 5 kişilik onur, 3 kişilik denetleme kurullarının yanı sıra, 38 kişilik Türk Tabipler Birliği Merkez Delegasyonu da belirlendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.