İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
İncirli Caddesi ve Marmara Forum önünde toplanarak kortej eşliğinde yürüyen gruplar, kutlamaların yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı'na alınmaya başlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için iki ayrı noktada toplanan katılımcılar, kortej eşliğinde yürüyerek Bakırköy Halk Pazarı'na geldi.

Marmara Forum'un önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan DİSK ve TMMOB'un da aralarında bulunduğu bazı sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilci ve üyeleri, iki arama noktasından geçtikten sonra kortej oluşturdu.

Pankartlar açarak, "Yaşasın 1 Mayıs", "İşçinin iktidarı" sloganları atıp şarkı ve marşlar söyleyen katılımcılar, Bakırköy Halk Pazarı'na yürüyor.

Öte yandan, KESK öncülüğünde İncirli Caddesi'de toplanan gruplar da kortej oluşturarak mitingin yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı'na doğru yürüyüşe geçti.

Gruptakiler çeşitli pankartlar açıp sloganlar atıyor.

Bu arada, İncirli Caddesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı açtıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.