İstanbul'da Basın Kuruluşlarına Protesto

İstanbul'da Basın Kuruluşlarına Protesto
Hürriyet gazetesinin camlarını kıran ve slogan atarak protestoda bulunan grup dağıldı- Terör saldırılarını protesto amacıyla Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a yürüyen gruptan bazı kişiler, ATV-Sabah binasına pet şişe attı

Hürriyet gazetesi önünde protesto gösterisi yapan ve binanın camlarını kıran grup dağıldı. 

Gazetenin Güneşli'deki binası önünde toplanan bir grup, bir süre slogan attı. Bahçe kapısından içeri girip zemin kattaki camları taş ve sopalarla kıran gruptakiler, polis ekiplerince dışarıya çıkarıldı. 

Burada bir süre bekleyen ve sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı. 

Gazete önünde, üzerlerinde Türk bayrağı bulunan iki tır ve bir kamyonun beklediği görüldü.

Öte yandan, TOMA ve çevik kuvvet ekiplerince gazete binası önünde güvenlik önlemi alındı. 

Olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ile telefon görüşmesi yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazete binasına zarar veren kişilerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Ergin, olayda hasar gören cam kapının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 48 saat dolmadan ikinci bir saldırıyla karşı karşıya kaldıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

Güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığını dile getiren Ergin, gruptakilerin camları tam olarak kıramadıkları için içeriye giremediklerini ancak gazetede bulunanların büyük panik yaşadığını vurguladı. 

Sedat Ergin, "Eylemciler bir kez daha geldiler, ellerini kollarını sallayıp gittiler. Bizi rahatsız eden nokta, tek bir saldırgan yakalanmadı, gözaltına alınmadı" dedi. 

Olayın, demokrasiye, basın özgürlüğüne indirilmiş ağır bir darbe olduğunu kaydeden Ergin, "Ama bütün bunlar bizi Hürriyet gazetesi olarak, bağımsız gazeteciliğimizden herhangi bir şekilde geri götürecek değil. Her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla bağımsız gazeteciliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Ergin, gerçekleri söylemeye devam edeceklerini aktararak, şunları kaydetti: 

"Üzüldüğümüz nokta şu, Türkiye günlerdir şehit haberleriyle sarsılıyor. Şehitlerimizin yasını tutuyoruz. Türkiye'nin asıl gündem konusu şehitler. Yüreğimiz dağlanıyor. Bu acıların, üzüntülerin yaşandığı bir dönemde, bu tür saldırıların yapılması çok çirkin." 

- ATV-Sabah binasına saldırı 

Bu arada, terör saldırılarını protesto amacıyla Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a yürüyen gruptan bazı kişiler, önünden geçtikleri sırada ATV-Sabah binasına pet şişe attı. 

Çeşitli sloganlar atarak binaya yönelen kişiler, çevik kuvvet ekipleri ve yürüyüşü organize edenlerce engellendi.

Polis, bina çevresinde önlem aldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.