İstanbul'da Çevik Kuvvet'i İşgal Girişimi Davasında Karar Bekleniyor

İstanbul'da Çevik Kuvvet'i İşgal Girişimi Davasında Karar Bekleniyor
İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü işgal etmeye çalıştıkları ve bu sırada 1 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18'i tutuklu 58 sanığın

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü işgal etmeye çalıştıkları ve bu sırada 1 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18'i tutuklu 58 sanığın yargılandığı davada, mahkeme kararını açıklamak için ara verdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, sanıklar ve avukatlar esas haklarındaki mütalaaya karşı beyanlarda bulundu.

Son sözleri sorulan tutuklu sanıklar, beraatlerini istedi.

Tutuklu sanık Kadir Yıldız, son sözünde "Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehidin ailesine baş sağlığı diliyorum." dedi.

Bir diğer tutuklu sanık Yusuf Sari de "Yargılamanın eksik yapıldığını düşünüyorum. Adalet mülkün temelidir." diye konuştu.

Mahkeme, kararını açıklamak için 18.30'a kadar ara verdi.​


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.