İstanbul’da Fetö/pdy Operasyonu

İstanbul’da Fetö/pdy Operasyonu
FETÖ/PDY'nin aralarında sözde Bartın il imamı olduğu iddia edilen M.Y.'nin de bulunduğu 5 şüpheli, saklandıkları "gaybubetevi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalandı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde Bartın il imamı olduğu iddia edilen M.Y. ile aynı ilin Ulus İlçesi imamı olduğu ileri sürülen İ.K.'nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli, yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

FETÖ/PDY soruşturma ve kovuşturmaları kapsamında firari durumda bulunan şahısların
yakalanmalarına yönelik İstanbul’da 17 Ekim'de, ''örgüt içinde saklanma evleri gaybubetevi'' olarak tabir edilen ve örgüt üyelerinin saklanmak amacıyla kullandığı tespit edilen 8 farklı adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, farklı soruşturmalarda aranması olan 5 şüphelinin yakalandığı, yakalanan şahıslardan M.Y'nin Bartın İl imamı, İ.K.’nın ise Bartın İli Ulus ilçe imamı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şüphelilerin adresinde yapılan aramalarda, yasaklı kitaplardan Fetullah Gülen'e ait 1 kitap, farklı zarflar içinde 2 bin 130 lira, 888 dolar ve birçok örgütsel materyalin ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.