İstanbul'da Renkli 23 Nisan Kutlaması

İstanbul'da Renkli 23 Nisan Kutlaması
İstanbul Valiliği'nce Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda sahne alan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen program, renkli görüntülere sahne oldu.

Yenikapı'daki Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki program, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne hızla yaklaşıldığı bir dönemde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın heyecanını ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

- "23 Nisan demokrasi tarihimizde çok önemli bir eşiktir"

Türk milletinin 23 Nisan 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak kendini yönetme iradesini ortaya koyduğunu belirten Yelkenci, "23 Nisan demokrasi tarihimizde çok önemli bir eşiktir." dedi.

Türkiye'nin, dünya üzerindeki yerini almış bir şekilde ve büyük bir kararlılıkla, farklılaşan sorunlarla uğraştığını aktaran Yelkenci, "Bu noktada bu bayramların çocuklarımızın daha nitelikli eğitim almasının sağlanması, sağlık sorunlarının en aza indirilmesi, onların hayal güçlerinin desteklenmesiyle ülkemizin etrafında yaşanan büyük olaylardan olumsuz etkilenen çocuklarımızın da yaralarının sarılmasına vesile olmasını sağlamak, başta ortaya konulan misyonun devamı olarak ele alınmalıdır." diye konuştu.

Yelkenci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramın kendisinin de arzu ettiği gibi sadece Türk çocuklarının bayramı değil, onun ötesine geçerek bütün dünya çocukları için önemli bir günü haline gelerek ayrı bir derinlik ve anlam kazandığını vurguladı.

Uzun zamandır dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukların 23 Nisan'ı Türk çocuklarıyla birlikte kutladığının gözlendiğini dile getiren Yelkenci, "Bir araya gelen çocuk yürekler, dünyanın daha iyi bir gezegen haline gelmesi için büyük bir ümit olarak karşımızda durmakta." dedi.

- Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kent genelinde düzenlenen "Çocukların Rüyası" başlıklı yarışmada şiir dalında birinci olan Kadıköy Nurettin Teksan Ortaokulu öğrencisi Çağan Fidan, şiirini okudu.

Üsküdar 3. Selim İlkokulu ve Ümraniye TEV Zahide Zehra Garring Ortaokulu halk oyunları ekipleri ayrı ayrı gösteri sundu.

Kompozisyonda birinci olan Buse Parlar'ın sunumundan sonra il genelinde gerçekleşen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, resim yarışması birincisi Beyoğlu Namık Kemal İlkokulu öğrencisi Kübra Yeltek'e, şiir yarışması birincisi Kadıköy Teksan Ortaokulu öğrencisi Çağan Fidan'a ve kompozisyon birincisi Bakırköy Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu öğrencisi Buse Parlar'a ödüllerini takdim etti.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ise aynı yarışmalarda ikinci olan Bayrampaşa Nacı İlbey İlkokulu öğrencisi Sabber Su Aydoğan'a, Fatih Cibali Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Nur Acar'a ve Sultançiftliği Ortaokulu öğrencisi Gülşah Belen'e hediyelerini verdi.

Yarışmada resim dalında üçüncü olan Şile Üvezli Yıldız Aytaman Ortaokul öğrencisi Hatice Terzi, şiirde yarışması üçüncüsü Tuğsa Orhan Ortaokulu öğrencisi Elif Demir ve kompozisyon üçüncüsü Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Hayat Nur Aydemir ise hediyelerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mevlüt Uysal'ın elinden aldı.

Hediye dağıtım töreninden sonra Ümraniye Yavuz Selim Ortaokulu'nun "Tarihe Yön Veren Kahramanlar" isimli drama gösterisini sahnelendi. Anadolu'nun farklı bölgelerinin kıyafetlerini giyen çocuklar, o yörelere özgün halk oyunları örneklerini sunarak renkli görüntüler oluşturdu.

Öğrencilerin sahnelediği drama, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Vali Şahin, Orgeneral Avsever ve Başkan Uysal'ın yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, askeri erkan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama töreni, sahnede toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.