İstanbul'da Terör Operasyonu

İstanbul'da Terör Operasyonu
Operasyonda, TSK'nın "Zeytin Dalı Harekatı"nı sosyal medya üzerinden provoke ettikleri, kışkırttıkları, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı halkı kin ve tahrike yönelttikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları

İSTANBUL (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde YPG/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı), sosyal medya üzerinden provoke ettikleri, kışkırttıkları, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı halkı kin ve tahrike yönelttikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları öne sürülen 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik paylaşımları dolayısıyla 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekatı sosyal medya üzerinden provoke ettikleri, kışkırttıkları, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı halkı kin ve tahrike yönelttikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları iddia edilen şüphelileri yakalamaya yönelik düzenlediği operasyonda, 9 zanlıyı gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dergi, kitap ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 9 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.