İstanbul'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

İstanbul'da Yaz Kur'an Kursları Başladı
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz:- "Allah Kur'an-ı Kerim'inde 'Bir işten boşa çıktığın, bir işi tamamladığın zaman hemen yenisine yönel' diye buyuruyor. Bu yavrularımız da öyle yaptı. Okullarını bitirdiler. Şimdi bu tatilde camilerimizi, kurs

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki tüm camilerde ve Kur’an kurslarında yaz Kur'an kursları başladı.

Kursların başlaması dolayısıyla Yenibosna'daki Hazreti Ebubekir Camisi'nde programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, öğrencilerin yaz tatili münasebetiyle Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluştukları bir gün olduğunu, o bakımdan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Yılmaz, "Allah Kur'an-ı Kerim'inde 'Bir işten boşa çıktığın, bir işi tamamladığın zaman hemen yenisine yönel' diye buyuruyor. Bu yavrularımız da öyle yaptı. Okullarını bitirdiler. Şimdi bu tatilde camilerimizi, kurslarımızı ve bu güzel mekanları, güzellikleriyle masumiyetleriyle süslediler." dedi.

Türkiye'de ilk ve orta okul çağında yaklaşık 10 milyona yakın öğrenci bulunduğunu söyleyen belirten, şöyle devam etti:

"Her yıl, bu 10 milyon öğrencinin 2-3 milyon kadarı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza geliyor. İki ay süreyle cami, Kur'an, cemaat, namaz ve ibadetle tanışıyor. Bu çok önemli bir vesile ve vasıta. Çocuklarımızın kendi milli ve manevi aidiyetleri, kimlikleri ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. O bakımdan bu güzel vesileyi en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Yenibosna'daki Hazreti Ebubekir Camisi'nin sadece yaz Kur'an kursları vesilesiyle değil, 365 gün boyunca çocuklarla, gençlerle ve cemaat ile dolup taştığını, bunun da caminin İmamı Abdülhalik Selam'ın gayretleriyle gerçekleştiğini anlatan Yılmaz, diğer ibadethanelerde de aynı çabayı ortaya koyan din adamlarının sayısının çoğalmasını diledi.

"Bir davaya adanmış bir insan, gerçekten her türlü zorluğu aşabilir" diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hakim olması için dua ediyoruz. Çünkü 'din' dediğimiz şey; aşk, heyecan, sevgi ve sevda ile olduğu zaman yaşanır ve kolay olur. Onun için bunu aşk, sevda haline getiren, çocukların yüreklerine sevgi tohumunu eken hocaları ihtiyacımız var. Şu fani hayatta sayılı nefeslerimiz tükendiğinde yerimize geçecek olan evlatlarımız, elimizdeki Kur'an'a varis olabilecekleri mi? Mabetteki yerimizi doldurabilecekler mi? Seccademize sahip çıkabilecekler mi? Bütün bunları hesabını iyi yapmamız gerekir."

Yılmaz, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, orta okul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kur'an ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Buradaki merasim de bu kapsamda özendirme amaçlıdır. Çocuklarımız bu Kur'an kursunda önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. İnsan olmanın insana yüklediği 'başkasına tahammülü' ve başkalarına saygı göstermeyi öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi, çeşitli oyun ve etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.