İstanbul'daki "tarihi camiler" Büyükşehir Belediyesine emanet

İstanbul'daki "tarihi camiler" Büyükşehir Belediyesine emanet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında camilerin bakımı ve güvenliği için protokol imzalanması onaylandı- İmzalanacak protokole göre, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da aralarında tarihi camilerin ve açı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında camilerin temizliği, bakımı ve güvenliği için protokol imzalanması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşti.

Mecliste tarihi camilerin bakımı ve güvenliği konularının yer aldığı rapor gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında camilerin bakımı ve güvenliği için protokol imzalanmasına karar verildi.

İmzalanacak protokole göre, Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Yeni Cami, Ortaköy Cami, Dolmabahçe Camisi, Eyüp Sultan Cami ve yeni açılacak olan Büyük Çamlıca Camisi'nin de aralarında bulunduğu İstanbul'daki 34 caminin güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.