İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler
Lübnan, Mısır, Tunus ve Kuveyt İstanbul'daki terör saldırısını kınadı

KAHİRE (AA) - Lübnan, Mısır, Tunus ve Kuveyt İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Saldırıyı kınayan ve terörle mücadelede iş birliği çağrısı yapan Avn, saldırıda yaralanan Lübnan vatandaşlarının sağlık durumu hakkında da bilgi aldı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri de ülkesinin Türk halkı ve hükümetinin yanında olduğunu belirtti. Hariri ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

- Mısır

Mısır Dışişleri Bakanlığı da Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını "şiddetle ve en güçlü" ifadelerle kınadıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, halkların güvenlik ve istikrarına zarar veren bu terör örgütlerinin kuşatılması gerektiği belirtilerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın, tüm dünya halklarını tehdit eden terör olgusunun sona erdirilmesi için uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

- Tunus

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Tunus, bir kez daha farklı uyruklardan masum insanları hedef alan, korkak terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Ölenlerin ailelerine taziye ve yaralılara da acil şifa dileklerinde bulunulan açıklamada "Tunus, kardeş Türk halkıyla tam bir dayanışma içindedir. Türk hükümetinin ülke güvenliği için yerine getireceği icraatları desteklemektedir." denildi.

Saldırıda 2 Tunus vatandaşının hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntünün de dile getirildiği açıklamada Ankara'daki Tunus Büyükelçiliği ve İstanbul'daki konsoloslukta koordinasyon birimlerinin kurulduğu aktarıldı.

- Kuveyt

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısının şiddetle kınandığı, Kuveyt'in terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Hiçbir semavi din ve insanlık değerleriyle bağdaşmayan ve insanlığı hedef alan bu menfur terör saldırısı çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Türk halkına, hükümetine ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.