İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
İzmir iş dünyası temsilcileri, İstanbul Beşiktaş'taki gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

İZMİR (AA) - İzmir iş dünyası temsilcileri, İstanbul Beşiktaş'taki bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösterdi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, dün geceki saldırının Türkiye'nin yeni yıla ilişkin umutlarını kana buladığını belirterek, "Terör eyleminin gerçekleşme zamanı ve yeri, hayat tarzımıza yönelik açık bir saldırı olduğunu göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vahşi terör saldırısında şehit düşen polisimiz ve hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. İyi dileklerle yeni yıl kutlaması yapan masum insanları vahşi, hain bir saldırıyla katleden kalleş terörü lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yeni yıla yeni umutlarla başlamayı hayal ederken, yaşanan terör saldırısını düzenleyenleri lanetlediklerini belirtti.

Sadece İstanbul'da değil, dünyanın dört bir yanında bombaların patladığına dikkati çeken Öztürk, "Masum insanlar, çocuklar hayatını kaybediyor, ancak insanlık dışı küresel terör asla kazanamayacak, insanlığın evrensel değerleri tarihte olduğu gibi bugün de galip gelecektir." görüşünü ifade etti.

- "Tüm dünya halklarına yapılmış bir saldırı"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de söz konusu saldırının Türkiye'ye değil, tüm dünya halklarına yapılmış bir saldırı olduğunu, Türkiye'yi yalnızlaştırmaya yönelik bu saldırının amacına ulaşamayacağını bildirdi.

Terör saldırısının gerçekleştiği eğlence merkezinin dünya milletlerinin bir araya geldiği bir mekan olduğunu vurgulayan Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bulunan yabancıların tercih ettiği bir mekan seçilerek Türkiye yalnızlaştırılmak isteniyor. Bu süreçte tüm çağdaş toplumların teröre karşı güç birliği yapması gerekiyor. Yetkililerden beklentimiz, Türkiye'nin terörle mücadelesinde 783 bin 562 metrekarelik vatan toprağının tamamında aynı ehemmiyetle hareket edilmesidir. Bu saldırıları yapanlar bilmelidirler ki, Türkiye tüm vatandaşlarıyla birliktedir, bütündür. Bu terör saldırıları Türkiye'yi bölme amacına ulaşamayacaktır."

- "Birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, yılbaşı gecesi gerçekleştirilen saldırıyla Türkiye'nin küresel terör girdabına sokulmaya çalışıldığını ifade etti. Kestelli, "Korkalım, sinelim, baş eğelim ve buna alışalım istiyorlar. Yaşam enerjimiz sönsün, geleceğe dair umutlarımız kararsın istiyorlar. Yaşam tarzımızı, birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar. Tarihinde binlerce kez ateşle sınanmış bu ülkenin bu oyuna gelmeyeceğini eninde sonunda kabul edecekler. " değerlendirmesinde bulundu.

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Başkanı Aydın Buğra da insanların yeni yılı kutlamak istediği bir mekanda yapılan saldırının hiçbir inanca sığmadığını belirtti.

Buğra, şunları kaydetti:

"İster Türk ister yabancı olsun bu insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Camide, maçta, eğlencede her yerde sinsice saldırabilen bu hain terör örgütleri tüm insanlık için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, teröre karşı uluslararası ortak tavır ve mücadele şarttır. Gün birlik olma günüdür. Sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın, tüm inançların teröre karşı ortak hareket etme zamanıdır. Türkiye'yi bir kaos ve güvensizlik ortamına sürüklemek isteyenler başarılı olamayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.