İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
Özbekistan, Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek, İstanbul Ortaköy'deki gece kulübüne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi

TAŞKENT/SARAYBOSNA/TİRAN (AA) - İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Özbekistan, Arnavutluk, Makedonya cumhurbaşkanları ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, taziye mesajında, İstanbul'daki feci terör saldırısında yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeş Türk halkına derin üzüntülerini iletti.

Mirziyoyev, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

- Arnavutluk

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, 39 masum vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısı nedeniyle derinden sarsıldığını belirtti.

Mesajında ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Nishani, "Bu zalim ve hiçbir akla uymayan hareketi en güçlü şekilde kınıyorum. Şahsım ve Arnavut milleti olarak bu zor günlerde ve en sevinçli günlerimizde bile halklarımızın arasında nifak sokmaya çalışan ve korkutan teröre karşı mücadelede yanınızda olduğumuzu bildirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

- Makedonya

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, terör saldırısını kınadığını belirterek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

İvanov, mesajında "39 masumun hayatını hiçe sayan İstanbul'daki menfur saldırıyı derin üzüntü ile karşıladım. Bu kaybedilen genç hayatlar bir daha gösterdi ki geleceğimiz ve çocuklarımız için birlikte hareket etmeliyiz. Bu zor zamanda şahsım ve halkım adına samimi taziyelerimizi sunuyoruz. Aklımız ve dualarımız bu saldırıda yankınlarını kaybeden ailelerle beraberdir. Uluslararası camianın terör ile mücadele konusunda birlikte hareket etmesini umuyorum." ifadelerine yer verdi.

- Bosna Hersek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvanic de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında terör saldırısını kınayarak, yaşanan olayın teröre karşı ortak mücadele verilmesi gerektiğinin işareti olduğunu vurguladı.

Mesajında İstanbul'da yaşanan terör saldırısı haberiyle sarsıldığını belirten İvanic, "Derin bir hüzün içerisindeyiz. Onlarca insanın hayatını kaybettiği son terör saldırısı, güvenliğimizi ve insan hayatını tehdit eden terörden ve aşırıcılıktan ortak mücadeleyle kurtulmamız gerektiğinin göstergesidir. Acınızı yürekten paylaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.