İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma
Ankara Valisi Kılıçlar:- "Vakar dolu bir alın, hayat dolu bir çehre, şiddet dolu bir bakış, iman dolu bir sine olan merhum Mehmet Akif, bugün de toplumumuzun yolunu fikirleriyle güneş gibi aydınlatmaktadır''

ANKARA (AA)- Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, ''Vakar dolu bir alın, hayat dolu bir çehre, şiddet dolu bir bakış, iman dolu bir sine olan merhum Mehmet Akif, bugün de toplumumuzun yolunu fikirleriyle güneş gibi aydınlatmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Kılıçlar, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, ülkenin birliğini ve dirliğini bozma girişiminde bulunanlara karşı sembol olduğuna vurgu yaptı. Kılıçlar, "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım" ülküsüyle canlarını hiçe sayan, "Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var" öz güveniyle mücadele edip bu topraklar altında kefensiz yatan şehitlerin, gazilerin aziz hatırası olan İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921’de TBMM’de oy birliği ile milli marş olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Bugün milletçe, bağımsızlığımızı simgeleyen bu tarihi anın 95. yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz. Mehmet Akif, kahraman ordumuzun, milletimizin tarih sahnesinde var olma mücadelesi verdiği zor zamanları, azmini, gücünü, kararlığını bu marşla ifade eder. Cemil Meriç’in 'Tufana yakalanmış bahtsız bir toplumu, gemisine çağıran bir nevi Nuh Peygamber' olarak anıtlaştırdığı Mehmet Akif, milletimizin gözünde cennet hüviyetindeki bu vatanın, 'medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar'a bırakılmayacağını, milletimize güvenerek 'Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal' dizesiyle dünyaya haykırır."

"Vakar dolu bir alın, hayat dolu bir çehre, şiddet dolu bir bakış, iman dolu bir sine olan Merhum Mehmet Akif, bugün de toplumumuzun yolunu fikirleriyle güneş gibi aydınlatmaktadır" değerlendirmesinde bulunan Kılıçlar, Türkiye'nin birliğini, dirliğini bozmaya çalışanlara geçmişte verilen dersin sembolü olan İstiklal Marşı'nın, Türk milletine güç ve kuvvet verdiğini vurguladı.

Kılıçlar, "Şehitlerimizin kanıyla yazdığı bağımsızlık sevdasının ruhunu, bu destandaki ölümsüz mısralarıyla bize her an yaşatan Mehmet Akif’i, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.