İstinaftan "çocuğa cinsel istismar" kararı

İstinaftan "çocuğa cinsel istismar" kararı
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, üvey kızına "basit cinsel istismarda bulunmaktan" yargılanan sanığa ilk derece mahkemesinin verdiği beraat kararını bozdu- Daire, sanığa "çocuğun cinsel istismarı" suçunu üvey kızına karşı ve zincirleme şekl

ANKARA (AA) - Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 17. Ceza Dairesi, üvey kızına "basit cinsel istismarda bulunmaktan" yargılanan sanığa ilk derece mahkemesinin verdiği beraat kararını bozdu. Daire, sanığa "çocuğun cinsel istismarı" suçunu üvey kızına karşı ve zincirleme şeklinde işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası verdi.

İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesi'nin sanık Ali K. (45) hakkındaki "çocuğun cinsel istismarı" suçundan duruşması, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundan sanığın ve taraf avukatlarının Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısıyla görüldü.

Duruşmada mahkeme heyeti, sanık Ali K'ye, üvey kızına karşı cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı ilk derece mahkemesinin hakkında beraat kararı verdiğini, ancak müşteki ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın dosyayı, İstinaf Mahkemesi'ne temyize getirdiklerini hatırlattı.

Sanık savunmasında suçsuz olduğunu belirterek, "A.K. benim ikinci eşim, evlendiğimizde çocuk 3 yaşındaydı, onu ben büyüttüm, köydeki evimi A'nın üzerine yapmıştım. Sonra bana 'evi satalım Konya'ya taşınalım' dedi. Ben kabul etmedim, bir gün beni iş yerindeyken acele eve çağırdı ve 'boşanalım' dedi. Ben de 'bir sebep göster' dedim, bunun üzerine beni tehdit etti. Sonra bu suçu işlemişim gibi beni jandarmaya şikayet etti. Bana kesinlikle iftira attı." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Bölümünün raporuna itibar edilerek, mağdureye birden fazla kez basit cinsel istismar suçunun işlendiğinin anlaşıldığı gerekçesiyle TCK'nın 103/1 maddesi uyarınca ve "üvey baba, üvey ana, üvey kardeş veya evlat edinen tarafından" işlendiği hükmünce ilk derece mahkemesinin kararının kaldırılarak sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı sanık savunmasında, "Ben bu suçlamayla yargılandım ve beraat ettim, dışarı çıktığımda A.K. 'benden şikayetçi olma, bana verdiğin evi de sana geri vereyim' dedi, anlaşmalı boşandık. Bu evlilikten olan oğluma nafaka ödüyorum, oğlum da onun yanında kalıyor. Üvey kızıma yönelik cinsel istismar suçunu kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum." dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin beraatına ilişkin ilk derece mahkemesinin verdiği kararın onanmasını talep etti.

17. Ceza Dairesi kararında, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin sanık hakkında verdiği beraat hükmünün kaldırıldığını, sanık Ali K'ye "çocuğun cinsel istismarı" suçunu üvey kızına karşı ve zincirleme şeklinde işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası verdi.

Daire, sanığın geçmiş hali, yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın failin geleceği üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak cezayı 12 yıl 6 aya indirdi. Davanın temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.