İtalya Yasa Dışı Romanları Sınır Dışı Edecek

İtalya Yasa Dışı Romanları Sınır Dışı Edecek
İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ülkedeki Roman halkının nüfusunu tespit ederek İtalya'da yasa dışı şekilde bulunanları sınır dışı edeceklerini bildirdi

ROMA (AA) - İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, hükümetin ülkedeki Roman nüfusunu tespit ederek yasa dışı İtalya'da bulunanları sınır dışı edeceklerini duyurdu.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, hükümet ortaklarından aşırı sağcı Lig partisinin de lideri olan Salvini, bir televizyon kanalına açıklamada bulundu.

Salvini, ülkedeki Roman halkının nüfusunu tespit edeceklerini ve yasa dışı şekilde İtalya'da olanları sınır dışı edeceklerini açıkladı.

Hükümetin Romanlara yönelik bir çeşit sayım yapma niyetinde olduğunu dile getiren Salvini, aynı zamanda bütün yasa dışı Roman kamplarını da kapatmak istediklerini dile getirdi.

Salvini, "Bakanlıkta, İtalya'daki Roman meselesine ilişkin bir dosya hazırlattırıyorum çünkü (eski İçişleri Bakanı Roberto) Maroni'nin ardından hiçbir şey yapılmamış ve tam bir kaos hakim. İtalya'daki Roman halkına yönelik kimlerin bulunduğu, kaç kişi oldukları gibi bilgileri toplayacağız." dedi.

İtalya'da yasal oturum izni bulunmayan Romanları geldikleri ülkelerle yapılacak anlaşmalar yoluyla sınır dışı edeceklerini bildiren Salvini, "Ancak maalesef İtalya Romanlarını evde tutmak gerekecek." şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.