İtalya'da Olumsuz Hava Koşulları

İtalya'da Olumsuz Hava Koşulları
Toskana bölgesinde iki kişi yaşamını yitirdi

ROMA (AA) – İtalya’nın kuzey bölgelerinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları, can almaya devam ediyor.

Ülkenin kuzeybatısında Cenova kentini geçen hafta etkisi altına alan aşırı yağışlar, Toskana bölgesinin Maremma kentinde de dün akşam 65 ve 69 yaşlarında iki kız kardeşin ölümüne neden oldu. Marisa ve Graziella Carletti kardeşlerin, araçlarıyla sel sularına kapıldığı belirtildi. 

Orvieto kentinde ise itfaiye helikopterinin 27 kişiyi kurtardığı belirtildi.

Etkisini sürdüren aşırı yağışların ülkenin kuzeydoğusundaki Trieste kentinde su taşkınlarına yol açtığı, Alessandria ve Parma gibi yerleşim yerlerinde de hasarlara neden olduğu bildirildi.

RaiNews24 kanalı, Veneto bölgesinde yer alan Rovigo kentinde bir anne ve 5 yaşındaki çocuğunun kayıp olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının Po nehri yakınlarında sürdürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan, geçen cuma günü aşırı yağışlar dolayısıyla kentteki nehirlerin taşması sonucunda sokakları çamurlarla dolan ve bir kişinin hayatını kaybettiği Cenova’da temizlik çalışmaları sürüyor. Cenovalılar, yerel yetkililerin olumsuz hava şartları konusunda daha önce uyarıda bulunmamasından dolayı şikayetci. Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, ihmal olduğunu söylerken, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus da pazar günleri yaptığı Angelus Duası’nda Cenova’ya destek çağrısında bulundu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.