İtalyan Basınından Arda'ya Tam Not

İtalyan Basınından Arda'ya Tam Not
Tuttosport: “Arda Turan’ın golü Madrid’deki mücadeleyi belirledi”

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid'in Juventus'u 1-0 yendiği maçta takımının golünü atan milli futbolcu Arda Turan, İtalyan basınından tam not aldı. 

Juventus’a yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesinin, "Arda Turan’ın golü Madrid’deki mücadeleyi belirledi" başlığını kullandığı haberinde, kaybetme korkusuyla çıkılan bir maçı kazanmanın zor olduğuna vurgu yapıldı. Haberde, Juventus'ta bu tür maçlarda kendilerini göstermesi gereken yıldız oyuncuların oynamamasının, güçlü ve karakterini sahaya koyan agresif Madrid ekibi karşısında yenilgiyi doğurduğu belirtildi.

İsviçreli Stephan Lichtsteiner’in, Arda Turan'ı kontrol etmekte zorlandığı, bu nedenle de milli futbolcunun golünü kolaylıkla attığı anlatılan haberde, yıldız tablosunda Arda Turan'ın 7 ile en yüksek puanı aldığı kaydedildi.

“Juve, Madrid’de acı çekiyor” başlığını atan Corriere dello Sport da haberinde, Buffon’un bin 54 dakikadır gol yememe serisini, Arda Turan’ın sonlandırdığı ifade edildi. Haberde, Arda Turan ile takım arkadaşları Juan Fran ve Raul Garcia 7 ile en yüksek puanı aldı.

La Gazzetta dello Sport’un haberinde ise Juventus’un kazanmak için bir girişimde bulunmadığı, kötü olanın da bu olduğu vurgulanırken, gol pozisyonunda Juventus'un kanat oyuncusu Lichtsteiner’in “Türk şeytan Turan”ı engelleyemediği kaydedildi. Haberde, 7 puan verilen Arda Turan’ın sahanın en iyisi olduğu vurgulandı.

Haberde, bin 54 dakika sonra kalesinde gol gören Buffon’un, "Avrupa’da bir şeyler yapmak için cesaretli olmaları gerektiği"ne dair ifadeleri de yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.