İto Başkanı Çağlar'ın Vefatı

İto Başkanı Çağlar'ın Vefatı
VakıfBank Genel Müdürü Özcan:- "İş dünyamızın tanınmış simalarından, mümtaz şahsiyet, yakın dostum, Sayın İbrahim Çağlar'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Yüce Allah'tan merhuma rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, yakınlarına ve dost

İSTANBUL (AA) - İş dünyası temsilcileri, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, "İş dünyamızın tanınmış simalarından, mümtaz şahsiyet, yakın dostum, Sayın İbrahim Çağlar'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Yüce Allah'tan merhuma rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, yakınlarına ve dostlarına sabr-ı cemil niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş da Çağlar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bugüne kadar ülkemiz adına ortaya koyduğu başarılı çalışmalarıyla her zaman hatırlanacak olan İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm İTO çalışanlarına başsağlığı dilerim." açıklamasını yaptı.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, iş dünyasına yaptığı değerli katkılarıyla yakından tanıdıkları İbrahim Çağlar'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

Çağlar'ın, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya büyük önem verdiğine işaret eden Erdoğan, "Saygıdeğer İbrahim Çağlar, yaşamı boyunca yaptıklarıyla hatırlanacak ve iş dünyasının unutulmaz liderleri arasındaki yerini alacak. Çağlar ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun." değerlendirmelerinde bulundu.


- "Çağlar'ı ülkemize yaptığı değerli katkılarla hatırlayacağız"


OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, İbrahim Çağlar'ın ani vefatından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını vurgulayarak, "Genç yaşta başladığı ticaret hayatını ve sonrasında İTO Başkanlığı görevini layıkıyla sürdüren Sayın İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de Çağlar'ın Türk iş dünyasının değerli bir ismi olduğunu belirterek, "İş dünyasının unutulmaz liderleri arasındaki yerini alan Sayın Çağlar'ı, ülkemize yaptığı değerli katkılarla hatırlayacağız. Cengiz Holding adına, başta ailesi olmak üzere, tüm iş dünyasına başsağlığı ve sabır diliyorum." açıklamasını yaptı.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ise Çağlar'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini kaydederek, tüm sevenlerinin acısını yürekten paylaştıklarını ifade etti.

Nef ailesi olarak Çağlar'a Allah'tan rahmet dileyen Timur, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.


- "Çağlar'ın vefatı ülkemiz için büyük bir kayıp"


Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, Çağlar'ın Türk iş dünyasının saygıdeğer isimlerinden biri olduğunu, özel sektör aracılığıyla ülke ekonomisi ve toplumunun gelişimine her zaman öncülük ettiğini dile getirdi.

Çağlar'ın ani vefatının ülke için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Bulduk, "Yaptığı başarılı işler ve bu ülkeye kazandırdıklarıyla ismi sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu vesileyle merhuma yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi ve İTO camiası olmak üzere tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Defacto Üst Yöneticisi İhsan Ateş ise şunları ifade etti:

"Vizyonu ve çalışkanlığı ile Türk iş dünyasına örnek olan Sayın İbrahim Çağlar'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Sadece iş hayatındaki başarılarıyla değil hayırsever kişiliğiyle de hepimize örnek olan Çağlar'ın vefatının ülkemiz için büyük bir kayıp olduğuna inanıyorum. Kendisini, gerek İTO Başkanlığı gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle ülkemizin beşeri ve iktisadi olarak daha ileri gitmesi için emek harcayan gerçek bir ülke sevdalısı olarak hatırlayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.