İzmir'de intihara sürüklendiği iddia edilen kadının davası

İzmir'de intihara sürüklendiği iddia edilen kadının davası
Bayraklı ilçesinde eşinden boşanmak isteyen kadını intihara sürükledikleri iddia edilen sanıklar hakkında beraat kararı verildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde eşinden boşanmak isteyen kadını intihara sürüklemekle suçlanan sanıklar hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Fariz A, Mahsun A, Murat A ve Hamza A. katılmadı. Müşteki Bahar S. ve avukatı Seda Ayaz Aksoy ise duruşmada hazır bulundu.

Bahar S, yaşadığı olay sonrasında eski sağlığına kavuşamadığını belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Avukatı Aksoy, müvekkilinin sanıklardan korkması nedeniyle polis koruması altında duruşmalara katılabildiğini, hayata bağlı bir insanken, durup dururken kimyasal temizleyici içmesinin uzak bir ihtimal olduğunu belirterek, "Müvekkilimin herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığı bulunmamaktadır. Ayrıca tanık olarak dinlenen kişiler, sanıkların ve müvekkilimin annesi ve ablasıdır. Anne ve ablanın tanık ifadeleri hazırlık ve mahkeme aşamalarında tamamen farklıdır. Böyle bir olayda ifadelerde farklılıkların bulunmasını mahkemenin takdirine bırakıyoruz. Müvekkilim halen sağlık sorunları yaşamaktadır. Sanıkların cezalandırılmasını talep ederim" dedi.

Sanıkların avukatı Figen Iğdır ise müvekkillerinin beraatini talep etti.

Hakim Osman Levent Akçalı, "her ne kadar katılan tarafından kardeşleri olan sanıkların intihara yönlendirme, yardım etme ve tehdit etme iddiasıyla cezalandırılmaları için kamu davası açılmış ise de sanıkların baştan itibaren iddianamedeki suçlamaları inkar ettikleri, yargılama aşamasında dinlenilen tanıkların müştekinin iddiasını doğrular nitelikte beyanda bulunmamış olmaları, olayda müştekinin iddiasından başka sanıkların atılı suçu işlediklerini ortaya koyan, cezalandırmalarını gerektiren kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle sanıkların beraatine karar verdi.

Avukat Aksoy, karar sonrası yaptığı açıklamada, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaparak, beraat kararını protesto etti.

- Olay

Bayraklı ilçesi Yamanlar semtinde yaşayan 3 çocuk annesi Bahar S, kardeşleri tarafından dövüldüğü ve intihara zorlandığı iddiasıyla karakola giderek kardeşlerinden şikayetçi olmuş ve devlet koruması altına alınmış, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Fariz A, Mahsun A, Murat A ve Hamza A hakkında "Başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit" suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.