İzmir'de İşten Çıkarılan Deri İşçileri

İzmir'de İşten Çıkarılan Deri İşçileri
Tuzla'da deri işçileri, DERİTEKS Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan SF Deri işçilerine destek eylemi yaptı

Tuzla'da işçiler, İzmir'de deri işçilerinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasını protesto etti. 

İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya gelen deri işçileri, pankart açıp slogan attı. 

DERİTEKS Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Engin Çelik, yaptığı açıklamada, işten çıkarılan 14 işçinin sürdürdüğü mücadeleyi hem ulusal hem de uluslararası alanda kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını belirtti. 

Çelik, işçilerin karşılaştığı problemlerin tüm dünyada çeşitli sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin tepkisine neden olduğunu ifade ederek, "Özellikle bu tepkiye neden olan şey, İzmir'deki deri firmasında çalışan arkadaşlarımızın çok büyük bir marka için üretim yapıyor olmaları. Bir çantasının yaklaşık bin avroya satıldığı bir marka. İşçiler de asgari ücretin biraz üstünde bir ücretle çalışıyor. Kötü muameleye maruz kaldıkları için sendikalaşma yoluna gittiler ve işten atıldılar" diye konuştu. 

Kendilerinin SF Deri işçilerine destek için toplandıklarını anlatan Çelik, "İki temel isteğimiz; sendika hakkına saygı duyulması ve işten çıkarılan işçilerin geri alınmasıdır" dedi. 

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan işçiler dağıldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.