İzmir'de Teyze İle Yeğeninin Öldüğü Kazaya İlişkin Dava

İzmir'de Teyze İle Yeğeninin Öldüğü Kazaya İlişkin Dava
İki kadının otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada tutuksuz yargılanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi

İZMİR (AA) - İzmir'de, düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık N.D. ve avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı, olayda tarafların kusurlarının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilen dosyanın mahkemeye ulaştığını belirtti.

Duruşma savcısı, sanığın "Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Sanık avukatı Umut Köroğlu, savcının mütalaasını kabul etmediğini ifade ederek müvekkilinin kırmızı ışıkta geçerek ölüme neden olduğuna ilişkin "en ufak" bir delilin olmadığını, trafik kazasının ışıklarda olup olmadığının da tespit edilemediğini iddia etti.

Müvekkilinin savunmasının aksine bir durumun ortaya çıkmadığını ileri süren Köroğlu, müvekkilinin beraatini talep etti.

Sanık N.D. de avukatının beyanlarına katıldığını söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle dosyanın incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda geçen yıl 10 Ağustos'ta, yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve düğününe 10 gün kalan yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Müteahhitlik yaptığı öğrenilen sürücü N.D, olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara'da teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.