İzmir'deki Çocuğa Cinsel Taciz İddiasına İlişkin Dava

İzmir'deki Çocuğa Cinsel Taciz İddiasına İlişkin Dava
Bornova'da evinde rahatızlandıktan sonra yaşamını yitiren 9 yaşındaki Y.K'ye ölmeden önce tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Tuncay Ç'nin yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Tuncay Ç. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada hayatını kaybeden Y.K'nin yakınları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, davayla ilgili dosya ve raporun İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelmediğini açıkladı.

Y.K'nin annesi F.K, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, davaya müdahil olmak istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimalini göz önünde bulundurarak annenin davaya katılma talebinin kabulüne, Y.K'nin ölümü ile sanığın eylemi arasında irtibat bulunup bulunmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nin, "duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

Tutuksuz sanık Tuncay Ç. hakkında, "Mağdurun bitkisel hayata ve ölümüne neden olacak şekilde çocuğa cinsel istismarı ile çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından dava açılmıştı.

Mahkeme, Tuncay Ç. hakkında, Y.K'nin ölümüne ilişkin "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın bu dosyayla birleştirilmesine karar vermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.