İzmir'deki terör saldırısı

İzmir'deki terör saldırısı
İzmir Barosu üyeleri, saldırıda şehit olan polis memuru Sekin ile adliye çalışan Can anısına karanfil bıraktı, adliye çevresinde el ele tutuşup zincir oluşturarak birlik mesajı verdi

İZMİR (AA) - İzmir Barosu üyeleri, adliye önündeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can anısına karanfil bıraktı.

Baro Başkanı Aydın Özcan, adliye önünde yaptığı açıklamada, 5 Ocak'ta İzmir Adliyesine yönelik bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen terör saldırısında, teröristlere karşı kahramanca mücadele eden ve girdiği çatışmada şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Yaşam hakkının ve adaletin hedef alındığı terörist eylemi şiddetle lanetlediklerini ifade eden Özcan, "İzmir Barosu olarak kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın hangi mazeret gösterilirse gösterilsin şiddetin karşısındayız çünkü biliyoruz ki demokrasi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireylerin yaşatabileceği bir rejimdir." dedi.

Özcan, baronun İzmir'deki terör saldırısında şehit olanların aileleri için kampanya başlattıklarını anımsatarak herkesi şehitlerin çocuklarına sahip çıkmaya davet etti.

İzmir Barosu üyeleri daha sonra adliye çevresinde el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Alkışlar ve "teröre hayır" sloganları eşliğinde yürüyüş yapan baro üyeleri, polis memuru Fethi Sekin'in şehit edildiği yere karanfil koydu.

DİSK üyesi işçiler de İzmir Adliyesi önünde terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına karanfil bıraktı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.