Jeoloji Mühendisleri Odası'nda Arık güven tazeledi

Jeoloji Mühendisleri Odası'nda Arık güven tazeledi
Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nde Genel Kurul heyecanı yaşandı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nde Genel Kurul heyecanı yaşandı. Makine Mühendisleri Konya Şubesi binasında düzenlenen 10. Olağan Genel Kurula oda üyeleri, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Hakan Altun katıldı.

SİCİL VE TESCİLDE SAHTECİLİKLER DEVREYE GİRDİ

Seçimlere tek aday olarak giren ve güven tazeleyen Prof. Dr. Fetullah Arık,  Jeoloji biliminin kentleşme anlamında planlama açısından çok önemli bir rol oynamakta olduğunu ifade etti. Meslektaşlarını sahtecilik konusunda uyaran Başkan Arık, “Değerli madenlerin ve jeotermal alanların keşfedilmesinde önemli bir payı olan Jeoloji bilimi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Dolayısıyla kaynaklarımızın hoyratça kullanım sonucu nereye kadar gideceğini hatırlamak gerek. Şubat 2016’dan bu yana bölgemizde bu anlamda çok önemli gelişmeler meydana geldi. Meslektaşlarımızın sicili ve tescilleri konusunda bir takım sahteciler devreye girdi. Bu karışıklığın giderilmesi için odalarda mesleki derecelerin yapılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımız ile ilgili bu gibi sahtecilik yapanlarla ilgilide süreç içerisinde meslekten uzaklaştırma gibi kararlar aldık” dedi.

“JEOLOJİK MİRAS PROJESİ”Nİ UNESCO DESTEKLEYECEK

Karapınar ilçesinde meydana gelen obruklara dikkat çeken Arık, “Konuya yönelik yapılan çalışmalardan bahsetmek gerekirse AFAD İl Müdürlüğümüzün desteği ile bu konuyu yakından takip ediyoruz. Odamızın obruklar ile ilgili hazırlamış olduğu raporlar AFAD İl Müdürlüğüne iletmiş, AFAD’da bu konuyu Kalkınma Bakanlığına sunmuştur. 2017 yılında artış gösteren bu obrukların oluştuğu bu bölgede ciddi fay hatları bulunmaktadır. 2018 yılı içerisinde UNESCO tarafından desteklenecek ‘Jeolojik Miras Projesi’ ile ilgilide çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Jeoloji Mühendisleri Konya Şubesi’nde yeni yönetim; Fetullah Arık, Şükrü Arslan, Mustafa Korkmaz, Buğra Sucu, Salih Koyuncu, Şükrü Yavuz Pınarkara ve Ömer Kağan Arıcı’dan oluştu. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.