"JetFest 2016" Antalya'da yapılacak

"JetFest 2016" Antalya'da yapılacak
5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali, pazar günü Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenecek

ANTALYA (AA) - 5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali (JetFest), Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) yapılan açıklamaya göre, 5. JetFest, BAKA, Türk Hava Kurumu (THK), Türk Hava Yolları (THY), Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, bazı kamu ve özel kurumların desteği ile 15 Mayıs Pazar günü yapılacak.
Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde gün boyu sürecek JetFest'te, jet motorlu model uçaklar, piston motorlu model uçaklar, paraşüt, wingsuit (uçan takım elbise), microlight (motorlu yelken kanat), paraglider (bir çeşit paraşüt), gyrokopter (helikopteri andıran döner kanatlı hava aracı), mosquito (küçük tek kişilik helikopter) ve uçak akrobasi gösterileri düzenlenecek.
JetFest'te, hacim ve maliyet değeri büyük, havada 300-350 kilometreye kadar hıza ulaşabilen jet motorlu uçaklar ile akrobasi gösterilerini iki Azerbaycanlı, Danimarkalı ve İranlı yabancı pilotlar ile 8 Türk pilotu yapacak.
Gökyüzünde farklı hava araçları ile paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi gösterilerinin izleyicilerle bulaşacağı JetFest için Antalya Büyükşehir ile ilçe belediyeleri tarafından ücretsiz araç kaldırılacak.
JetFest, havacılığın daha geniş kitlelere yayılması, havacılık kuruluşlarının uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması, işbirliği zemini hazırlamak ve havacılık eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimini sağlamak, bölgenin yurt içi ve dışında tanıtımını yaparak alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.