"Judoda Ümitlerden Beklentimiz Büyük"

"Judoda Ümitlerden Beklentimiz Büyük"
- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: "(Ümitler) Bu yaş grubu bizim için önemli, ileriye yönelik planlar yaptık. Asıl hedefimiz 2024 Olimpiyatları'nda bu sporcularla yarışmak ve madalyalar kazanmak"- "Lisanslı sporcu sayımız yaklaşık 96 bin. Geçen yı

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, judoda ümitlerden büyük beklentilerinin olduğunu belirterek, "Bu yaş grubu bizim için önemli, ileriye yönelik planlar yaptık. Asıl hedefimiz 2024 Olimpiyatları'nda bu sporcularla yarışmak ve madalyalar kazanmak." dedi.

Huysuz, Türkiye Ümitler Judo Şampiyonası için geldiği Mersin'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte gerçekleştirdikleri organizasyonun çok başarılı geçtiğini söyledi.

Geleceğe yatırım yaptıklarını ve ümit kategorisinde çok başarılı olduklarını vurgulayan Huysuz, "70 ilden 900'e yakın sporcunun katılımıyla yarışmalarımızı tamamladık. Buradan ilk 5'e giren sporcularımızı milli takım kampına alacağız. Bu sporcular ülkemizi uluslararası arenalarda temsil edecekler." diye konuştu.


- "Lisanslı sporcu sayımız yaklaşık 96 bin"


Judoyu tüm Türkiye'ye yaydıklarını ve 81 ilde bu sporun yapıldığını anlatan Huysuz, şöyle devam etti:

"Her il ve ilçede artık judo yapılıyor. Lisanslı sporcu sayımız yaklaşık 96 bin. Geçen yıl yarışmalara 21 bin 300 sporcumuz katıldı. Bu çok büyük bir rakam. Bu yıl bunu daha da artırmak istiyoruz. Biz geçen yıl 92 faaliyet yaptık. Judoyu tanıtmak adına sporcularımızın aileleriyle görüştük. Okullarda, fuarlarda, alışveriş merkezlerinde tanıtımlar yaptık."

Huysuz, ümitlerde geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 5 madalya aldıklarını, 2018'i en az 7-8 madalyayla tamamlamak istediklerini aktardı.

Arjantin'de yapılacak 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak istediklerini belirten Huysuz, şunları kaydetti:

"Judoda ümitlerden çok büyük beklentimiz var. Bu yaş grubu bizim için önemli, ileriye yönelik planlar yaptık. Asıl hedefimiz 2024 Olimpiyatları'nda bu sporcularla yarışmak ve madalyalar kazanmak. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 2 şampiyonluğumuz var, 3 sporcumuz da Avrupa üçüncüsü oldu. Dünya Şampiyonası'nda 3 bronz kazanan sporcumuz var. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda da takım halinde kadın ve erkeklerde 2. ve 3. olduk, organizasyonu 10 madalyayla tamamladık. Bu yaş grubu çok büyük başarılar yakaladı. Hedefimiz bu yaş kategorisindeki başarıları yukarıya taşımak. Çocukların eğitim ve diğer sorunlarını çözerek başarıları yukarı taşımak istiyoruz."

Huysuz, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri projesi sayesinde sporcuların daha çok başarı kazanacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.