Juventus doludizgin

Juventus doludizgin
Serie A lideri Juventus, Sassuolo'yu 1-0 yendi


TORİNO (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 29. haftanın açılış maçında lider Juventus, evinde Sassuolo'yu 1-0 yendi.

Torino'daki Juventus Stadı'nda oynanan ve hakem Domenico Celi'nin yönettiği maçta lig lideri, bu sezonun flaş ekiplerinden biri olan 7. sıradaki Sassuolo'yu konuk etti.

Ev sahibi takım, kontrolünde geçen maçın 36. dakikasında Arjantinli genç golcüsü Paulo Dybala'nın ceza sahası çizgisi üzerinden attığı mükemmel golle 1-0 üstünlük yakaladı. İkinci yarıda başka gol olmayınca Juventus sahadan 1-0 galip ayrıldı ve puanını 67'ye yükselterek, liderliğini sürdürdü.

Üst üste 3. galibiyetini alan Juventus, yenilmezlik serisini de 19 maça çıkardı. Juventus, ligdeki son yenilgisini sezonun ilk devresinde Sassuolo ile deplasmanda yaptığı maçta 1-0'lık sonuçla almıştı.

- Buffon adım adım rekora


Ligde son haftalarda kalesini, takım savunmasının da yardımıyla gole kapayan Juventus'un file bekçisi Gianluigi Buffon, uzatma anlarıyla birlikte 94 dakika süren maçta gol yemeyerek, peş peşe 10. maçı gol yemeden tamamladı.

Siyah-beyazlıların 38 yaşındaki milli file bekçisi, böylelikle gol yemediği dakikaların toplamını da bu maçla 927'ye çıkartarak, İtalya'da kalesini en uzun süre gole kapayan ikinci kaleci oldu.

Buffon, bu maçla birlikte Juventus'un eski efsanevi kalecisi Dino Zoff'un 1972-1973 sezonunda elde ettiği 903 dakikalık gol yememe rekorunu da kırdı.

Buffon'un, en uzun süre gol yemeyen kaleci olması için ligde gelecek hafta Torino ile deplasmanda oynayacakları maçta 3 dakika daha gol yememesi gerekiyor.

İtalya'da kalesini en uzun süre gole kapatan isim sıralamasının halen ilk basamağında ise 1993-1994 sezonundaki performansıyla 929 dakika boyunca gol yemeyen Milan kalecisi Sebastiano Rossi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.