"Kaçak Elektrik Bedellerini Geri Alabilirsiniz"

"Kaçak Elektrik Bedellerini Geri Alabilirsiniz"
TÜKDES Onur Kurulu Başkanı Gücüyener:- "Yargıtay'ın olumlu görüşü doğrultusunda geriye yönelik 10 yıllık olarak haksız tahsil edilen bedelleri almak mümkün"

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkezi Onur Kurulu Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, elektrikteki kayıp kaçak bedellerine ilişkin, "Yargıtayın olumlu görüşü doğrultusunda geriye yönelik 10 yıllık olarak haksız tahsil edilen bedelleri almak mümkün" dedi.

Gücüyener, düzenlediği basın toplantısında, bir dönem Yargıtay ve Hukuk Genel Kurulu kararları ile hatırlanan elektrik perakende dağıtım şirketlerinin tahsil ettiği bedellerin, Meclis'teki kanun tasarısının mevcut davaları da kapsayacağı maddesi sebebiyle rafa kaldırıldığını söyledi.

Söz konusu tasarının yasalaşmadığını ifade eden Gücüyener, şöyle konuştu:

"Yargıtay'ın olumlu görüşü doğrultusunda geriye yönelik 10 yıllık olarak haksız tahsil edilen bedelleri almak mümkün. Elektrik kaybını önleme ve hırsızlıkları engelleme veya hırsızı takip edip bedeli ondan tahsil etme görevi de bizzat enerjinin sahibi bulunan dağıtım şirketlerine aittir. Abonenin, kayıp kaçak bedeli gibi dağıtım şirketi tarafından faturalara yansıtılan, dağıtım bedeli, perakende satış hizmeti bedeli ve iletim bedelinin hangi miktarda olduğunu apaçık denetleyebilmesi ve hangi hizmetin karşılığında ne bedel ödediğini bilmesi, şeffaf bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarındandır.

Yargıtay'ın görüşleri doğrultusunda kayıp kaçak bedeli tahsil edilemeyeceği gibi, TRT payı hesaplamasında matraha dahil edilemez. Tahsil edilen bu bedel öğrenildikten sonra ise Tüketici Hakem Heyetine başvurulmalı. Vatandaşların haksız tahsil edilen bedellerin bir an önce talep edilmesinde fayda var."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.