Kadın avukata sözlü cinsel tacizde bulunan kişiye hapis cezası

Kadın avukata sözlü cinsel tacizde bulunan kişiye hapis cezası
Anadolu Adalet Sarayı'nda, yanından geçtiği kadın avukata cinsel içerikli söz söylediği iddiasıyla hakkında dava açılan kişi, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı- Mahkeme, sanığın yargılama sürecinde pişmanlık duymadığı ve tekrar suç işlemekten çekineceğine

İSTANBUL (AA) - Anadolu Adalet Sarayı'nda, yanından geçtiği kadın avukata sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen kişi, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, müşteki avukat Ezgi İ. ile tutuksuz sanık Erdal A. katıldı.

Duruşmada söz alan şikayetçi avukat Ezgi İ, olay tarihinde işi gereği Anadolu Adalet Sarayı'na geldiğini belirterek, "Adliyeye giriş yaptığım sırada sanığın elinde cep telefonu ile konuşur halde yanımdan geçerken önce iç çektiğini, sonra da sarkıntılık mahiyetindeki sözleri söylediğini duydum. O anda bu sözleri bana karşı sarfettiğini anladım ve kendisine tepki gösterdim. Çevredeki güvenlik görevlilerini çağırarak sanığı yakalattım ve şikayette bulundum. Sanık bana karşı cinsel tacizde bulunmuştur" dedi.

Savunmasını yapan sanık Erdal A, üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, "Olay tarihinde sabıka kaydı almak için adliyeye gitmiştim. Kaydı aldıktan sonra telefonum çaldı. Buse adlı kız arkadaşım beni aramıştı. Söz konusu sözleri ona söyledim ancak şikayetçi yanımdan geçiyormuş. Bu sözleri duyunca bana tepki gösterdi. Özür de diledim. Ona rağmen oradaki güvenlik görevlilerini çağırarak hakkımda şikayetçi oldu. Suçu işlemedim, beraatimi isterim" şeklinde konuştu.

Mahkeme, üzerine atılı suçu işlediği sabit görüldüğünden sanık Erdal A'yı "cinsel taciz" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın yargılama sürecinde pişmanlık duyduğuna ilişkin belirtiler bulunmadığı ve tekrar suç işlemekten çekineceğine dair olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezada indirim yapmayan mahkeme, cezanın ertelenmesine de yer olmadığına karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, avukat Ezgi İ'nin, 18 Ağustos 2014'te Anadolu Adalet Sarayı'nın B Blok girişinden geçtiği sırada, şüphelinin yanından geçerken kendisine hitaben sarkıntılık mahiyetinde sözler sarf ederek, cinsel tacizde bulunduğu belirtilmişti.

Şüpheli Erdal A'nın, savunmasında söz konusu sözleri sarf ettiğini beyan ettiği aktarılan iddianamede, ancak bu sözleri avukat Ezgi İ'ye yönelik değil, telefonda konuştuğu kız arkadaşına söylediğini ileri sürerek, suçu inkar ettiği kaydedilmişti.

İddianamede, şüphelinin "cinsel taciz" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.