Kadın İstihdam Merkezi’nden kabin memuru adaylarına eğitim

Kadın İstihdam Merkezi’nden kabin memuru adaylarına eğitim
İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi, kabin...

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi, kabin memurluğu eğitim alan kadınlarla THY personelini bir araya getirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 2015 yılında faaliyete geçirilen merkez, üniversite, STK ve firmaları bir araya getirerek kadınların iş hayatında daha fazla görünür olmalarını amaçlıyor. Proje ortağı olan Üsküdar ve Esenler belediyelerinin ev sahipliğinde Anadolu ve Avrupa yakalarında birer Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi açılırken, merkeze başvuran kadınlar farklı sektörlerde hizmet veren proje ortağı firmalardan ücretsiz olarak eğitim alıyor. Firmalar, eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlarla yollarına devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi, kabin memuru eğitimi alan kadınlarla, THY İşe Alım Yetkili Personeli Kamil Öz ve Kabin Memuru ve Eğitmeni Türkan İşyapan Gürbüz’ü bir araya getirdi.

Proje Yönetim Merkezi Müdürü Dr. Ali Kurt, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Proje kapsamında sadece eğitim vermiyoruz. Eğitim ve istihdamı destekleyen unsurlarla da adaylarımızı zenginleştiriyoruz. Örneğin kariyer planlamalarına yardımcı olmak için kariyer uzmanlarımız var. Psikolojik destek birimimiz var. Kadınlar istedikleri zaman psikologlarımızla irtibata geçebiliyor."

THY İşe Alım Yetkili Personeli Kamil Öz ise merkezde eğitim alan kadınların sürece hakim olmalarının onları işe alım sürecinde bir adım öne taşıdığının altını çizerek, "Adaylar eğitimin ardından THY’de iki aşamadan geçecekler. İngilizce test ve mülakat. Bu aşamaları geçenler temel eğitimin ardından istihdam edilecek" bilgisini verdi.

Kabin Memuru ve Eğitmeni Türkan İşyapan Gürbüz de kabin memurluğunun çok özel bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Meslek kendi içinde çok ayrıntıyı barındırıyor. Bir kabin memurunun birden fazla şapkası var. Bunları yönetiyor olmak çok büyük bir istek gerektiriyor. Yeri geldiğinde ilk yardım görevlisi oluyorsunuz, işler ters gittiğinde yolcuları sakinleştirip onlara öncülük yapıyorsunuz. Mesleğin görünen yüzü yolcu memnuniyeti. Bunu sağlamanız çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.