Kadın Muhtar Sayısını Artırmak İstiyorlar

Kadın Muhtar Sayısını Artırmak İstiyorlar
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları, 62 bin 300 muhtar arasında 674 olan kadın muhtar sayısını 2019 yerel seçimlerinde 1200'e çıkarmayı hedefliyor- Kadın Kolları Başkanı Hava Rendeci:"Bayanlar daha hassas erkeklere göre. Görev yerlerini terk et

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları, 62 bin 300 muhtar arasında 674 olan kadın muhtar sayısını 2019 yerel seçimlerinde 1200'e çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Hava Rendeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların yerel yönetimlerde daha çok yer almasını istediklerini söyledi.

İki çocuk annesi olarak 4,5 yıl önce Samsun'un Atakum ilçesi Atatepe Mahallesi'ne için muhtar seçildiğini anlatan 44 yaşındaki Rendeci, daha çok kadına ulaşmak için çalıştıklarını belirtti.

Kadınları yerel seçimlerde muhtar adayı olmaları yönünde ikna etmeye çalıştıklarını ve muhtarlık hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Rendeci, kadınlarla, muhtarlıkla ilgili tecrübelerini de paylaştıklarını aktardı.

- "81 ilden kim destek istiyorsa ona destek vereceğiz"

Türkiye genelinde 62 bin 300 muhtar olduğuna, bunların sadece 674'ünün kadın olduğuna işaret eden Rendeci, şöyle devam etti:

"İnşallah 2019 yerel seçimlerinde bin rakamını geçip 674'ün 1200 olmasını istiyoruz. Hedefimiz bu. Cesareti olan kadınların o cesaretlerini destekleyip Türkiye'nin her bir tarafından, 81 ilinden kim destek istiyorsa ona destek vereceğiz. 2019 seçimlerinde bu sayıyı istediğimiz rakamlara çıkaracağız."

Kadınların her alanda başarı gösterdiğini, yerel yönetimlerde de sayılarının artması gerektiğini vurgulayan Rendeci, "Bayanlar daha hassas erkeklere göre. Görev yerlerini terk etmiyorlar. Ekstra bir iş yapmıyorlar. Sadece bu işe odaklı oldukları için daha başarılılar. O nedenle bayanlara daha çok destek istiyorum. Kadın muhtarların kadın ve çocuklarla diyaloğu daha iyi. Bir problem sıkıntı olduğu zaman kadın muhtarın erkeklere göre daha sakin sorunu halledeceğini inanıyorum." diye konuştu.

- İki kez Beştepe'ye davet edildi

Kadın muhtar olarak mahallesinde önemli eksiklikleri giderdiğini, bunun yanı sıra muhtarların sorunlarına da çözüm aradığını ifade eden Rendeci, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak iki kez Beştepe'ye gittim. Beştepe'de 3 bin muhtarın, bakanların olduğu toplantıda bir konuşma yaptım. Cumhurbaşkanımız ile birebir konuşma fırsatı yakaladım. Burada muhtarların sigorta pirim ödemeleriyle ilgili sorununu gündeme getirdim. Konfederasyonun çalışmaları ile daha sonra sorun çözüme kavuştu."

Rendeci, yaptığı görevi çok sevdiğini, kadınların muhtarlığa rahatça gelip sorunlarını anlatmalarından ve onlara çözüm bulmaktan büyük keyif aldığını aktardı.

Kadınların sorunlara daha yapıcı yaklaştıklarını bu yüzden daha çok kadın muhtarın olmasını istediklerini vurgulayan Rendeci, Samsun genelinde 9 olan kadın muhtar sayısını da artıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.