Kadınlar Günü'ne özel ragbi müsabakası

Kadınlar Günü'ne özel ragbi müsabakası
EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ragbi Topluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel ragbi...


EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ragbi Topluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel ragbi maçı düzenlendi.

Kadıköy Ragbi ile Trakya Gladyatörleri kadın takımları arasındaki karşılaşma, TÜ Ayşekadın Yerleşkesi'nde oynandı. İki takımın oyuncuları, müsabaka öncesi birbirlerine başarılar diledi. Karşılaşma 30 dakika sürdü.

Trakya Gladyatörleri Kadın Ragbi Takımı Kaptanı Fatma Avras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların tüm spor dallarında yer alması gerektiğini söyledi.

Ragbinin göründüğü gibi sert bir spor olmadığını anlatan Avras, "Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren erkek ve kadın ragbi takımlarımız, Türkiye'de çeşitli müsabakalara katılıyor. Öncelikle bize bu fırsatı verenlere teşekkür ediyoruz. Tüm dünya kadınlarının gününü kutluyorum. Kadınlara spor dolu bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

Kadıköy Kadın Ragbi Takımı Kaptanı Ece Tekin ise kadınların yaşamın tüm alanlarında aktif şekilde yer alması gerektiğini ifade etti. Farkındalık oluşturmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir müsabaka düzenlediklerini kaydeden Tekin, tüm kadınların gününü kutladı.

Bu arada kadın takımlarının karşılaşmasının ardından erkek ragbi takımları da maç yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.