Kadınlardan yazar Eygi hakkında suç duyurusu

Kadınlardan yazar Eygi hakkında suç duyurusu
Karıncayı bile incitmekten imtina eden nezaketiyle ün salmış Mehmet Şevket Eygi hakkında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup sorumsuz kadın, Vahdet gazetesi yazarı Mehmet Şevket Eygi aleyhine suç duyurusunda bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Vahdet gazetesi yazarı M. Şevket Eygi aleyhine, köşe yazısında kullandığı ifadelerde "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar adına avukat Tuba Torun tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Dilekçede, Vahdet gazetesi yazarı M. Şevket Eygi'nin gazetenin 2 Şubat tarihli nüshasında çıkan, "Hiçbir kadının fahişe kıyafetiyle gezmeye hakkı yoktur" başlıklı köşe yazısında kullandığı ifadelerle, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde yer bulan, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddia edildi. Dilekçede Eygi'nin yargılanarak cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunda bulunulmasının ardından platform üyesi kadınlar, adliyenin önündeki meydanda basın açıklaması yaptı. Platform temsilcisi Fadik Temizyürek, "Böyle adamlar bu tür açıklamalar yaptığı sürece kadınlarımıza yönelik tecavüzler artıyor. Devlet yetkilileri bunlara destek veren açıklamalar yaptıkça cinayetlerin önüne geçemiyoruz" dedi.

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ve meclisin cinayetlerin önlenmesi konusunda çalışması gerektiğini aktaran Temizyürek, "30 günde 36 kadın arkadaşımız öldürüldü. 30 günde 36 kadının öldürüldüğü bir coğrafyada herkes ağzından çıkanlara dikkat etmelidir" diye konuştu.

Platform üyesi avukat Tuba Torun da, "M. Şevket Eygi'nin, ötekileştirici ve cinsiyetçi söylemleriyle tecavüz olaylarını meşrulaştırdığını" öne sürerek bu açıklamaların suç oluşturduğunu ve halkı nefrete teşvik ettiğini iddia etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum