Kalkınma Bakanı Yılmaz Konya'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz Konya'da
Yılmaz, Mevlana Müzesi ve Bilim Merkezi'ni ziyaret etti

KONYA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mevlana Müzesi ve Bilim Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) 25. Dönem Toplantısı'na katıldıktan sonra İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile merkez Karatay ilçesindeki Helvacızade Yağ Fabrikası'nı ziyaret etti. Yılmaz, fabrikanın çalışmalarını inceledi ve yağ üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Ardından Vaizi ile Türkiye'nin TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi'ne geçen Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve yetkililerden bilgi aldı.

Bilim sergileri ve deneyleri izleyen Yılmaz ve Vaizi, planetaryumda 7 filmin fragmanından oluşan 5 dakikalık kısa filmi izledi.

Yılmaz, halka bilimi sevdiren ve çocukların da hayatında iz bırakan bu tür merkezlerin ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçen Bakan Yılmaz ve Vaizi, Hazreti Mevlana'nın sandukası başında dua etti ve müze içerisindeki alanda sema töreni seyretti.

Bakan Yılmaz, daha sonra Mevlana Kültür Merkezi'nde, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.