Kalkınma Bakanı Yılmaz Silopi'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz Silopi'de
Bakan Yılmaz:"Terörün verdiği zararı ortadan kaldıracağız, en kısa sürede yaraları saracağız. Silopi'de, Cizre'de, İdil'de ve Şırnak'ta ne gerekiyorsa hükümet olarak yapacağız"- "Sayın Başbakanımız da bize her türlü yetkiyi verdi. Bütün kurumlarımız ile i

ŞIRNAK (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün verdiği zararı ortadan kaldıracaklarını, en kısa sürede yaraları saracaklarını belirterek, "Silopi'de, Cizre'de, İdil'de ve Şırnak'ta ne gerekiyorsa hükümet olarak yapacağız" dedi.

Beraberinde Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Silopi ilçesine gelen Yılmaz, bir otelde esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölgede yaşayan insanların terörden çok büyük zarar gördüğünü ifade ederek, terörün ortadan kalkmasını en çok bu bölgede yaşayan insanların istediğini söyledi.

Terörle en etkili şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da vatandaşa hizmet etme konusunda büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Cevdet Yılmaz, güvenlik güçlerinin terör örgütü mensuplarına yönelik etkin operasyon gerçekleştirdiğini vurguladı.

- "Her türlü çalışmayı yapmaya hazırız"

Bakan Yılmaz, sadece güvenlik politikalarının yeterli olmadığını, buna ilave olarak bir taraftan da demokratikleşme konusunda hükümet olarak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Halkımızın temel hak ve özgürlükleri noktasında ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrasinin yanı sıra sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık hizmetleri konularına da çok büyük önem veriyoruz. Bu bölgemizin gelişmesi, kalkınması için de her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bir taraftan terörün verdiği zararı ortadan kaldıracağız, en kısa süre de yaraları saracağız. Silopi'de, Cizre'de, İdil'de ve Şırnak'ta ne gerekiyorsa hükümet olarak yapacağız. Uzun vadeli olarak bu bölgelerimizin kalkınması için kamu kurumları ve sizlerle istişare içinde yapılması gereken tüm çalışmalarımızı yapacağız."

Yılmaz, bölgedeki genç nüfusa dikkati çekerek, "Sokaklara çıktığımız zaman çocuklarımız cıvıl cıvıl. Bizim en büyük servetimiz bu çocuklar ve gençlerdir. Bizim bunları iyi yetiştirmemiz, geleceğe hazırlamamız lazım. Şiddet ve terörle değil, eğitim ile geleceğe hazırlamamız lazım" ifadesini kullandı.

- "Hızlı bir şekilde zarar tazminatları ödenecek"

Silopi'de terörden doğan zararın belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların tamamlandığını dile getiren Cevdet Yılmaz, bu konuda gerekenin yapılacağını belirtti.

"TOKİ ile bir taraftan çalışmalar yürütüyoruz hasar görmüş durumda olan evler için, daha kalıcı bir şekilde yeni evler inşa edeceğiz. Belli düzeyde, daha az zarar görmüş evlerimizin tamiratı için de gerekli destekleri veriyoruz" diyen Yılmaz, "Bunun ötesinde esnafımızın talepleri var. Bir taraftan sosyal hayat ile ilgili çalışmalar yaparken, şehrin altyapısını belli düzeyde daha iyi işler hale getireceğiz. Belediyenin yapacağı iş ama belediye yapmayınca karayollarımızla yollarla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Bütün bu fiziki çalışmalarımızı yapıyoruz. Esnafımız ile ilgili belli çalışmalar başlatıldı, talimatlar verildi. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli çalışmaları yapacağız. Hızlı bir şekilde zarar tazminatları ödenecek. Diğer taraftan yine ekonomik hayatı canlandırmak için ekonomik tedbirler alacağız" diye konuştu.

- "İstikrarlı bir yönetimimiz var"

Hiçbir demokrasi ve hukuk devletinde şiddetin yeri olmadığını, teröre başvuranlara karşı gerekli bütün önlemlerin alındığını dile getiren Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Temel hak ve hürriyetlere sonuna kadar riayet edilen hukuk devleti şemsiyesi için de demokratik bir ortamda kalkınmamızı devam ettireceğiz. Bizim güvenlik anlayışımız da insan odaklıdır. Güvenlik güçlerimiz burada insanımızın emniyeti için var. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür. Bakın bölgede ve dünyada bir çok ülkede sorunlar yaşanırken, Türkiye dimdik ayakta ve güçlü bir hükümetimiz, istikrarlı bir yönetimimiz var. Sayın Başbakanımız da bize her türlü yetkiyi verdi. Bütün kurumlarımız ile ilgili gerekli çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah en kısa süre de çok farklı bir ortam oluşacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.