Kamboçya'da sosyal medya paylaşımına hapis cezası

Kamboçya'da sosyal medya paylaşımına hapis cezası
PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da bir üniversite öğrencisi, sosyal medya hesabındaki paylaşımda rejim değişikliği çağrısı yaptığı gerekçesiyle 18 ay...

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da bir üniversite öğrencisi, sosyal medya hesabındaki paylaşımda rejim değişikliği çağrısı yaptığı gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İnsan hakları kuruluşu Licadho, 25 yaşındaki siyaset bilimi bölümü öğrencisi Kong Raya'nın çıkarıldığı Phnom Penh belediye mahkemesi tarafından yaptığı paylaşımla "halkı isyana teşvikten" suçlu bulunduğunu açıkladı.

"Renkli devrimlerin" Kamboçya'ya toplumsal değişiklik getirebileceğine dair paylaşımı nedeniyle ağustos ayında tutuklanan Raya'nın kalan cezasını çekmesi için Prey Sar Hapishanesine götürüldüğü belirtildi.

Siyasi analist Ou Virak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin sosyal medya kullanıcılarına bu kadar sert müdahale etmesine gerek olmadığını söyledi.

Kamboçya'nın Çin ve Vietnam'ın yolundan gitmek yerine kendine Tayland'ı örnek alabileceğini belirten Virak, sosyal medyayı engelleyip yasa dışı hale getirmektense birkaç kişiye dava açılabileceğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.