Kamerun'daki Anglofon Krizi

Kamerun'daki Anglofon Krizi
Ülkenin İngilizce konuşulan güneybatı bölgesinde 15 öğrencinin kaçırılmasıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı

DAKAR (AA) - Kamerun'un İngilizce konuşulan (Anglofon) Güney-Batı bölgesinde 15 öğrencinin futbol antrenmanı sırasında kaçırılmasıyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, güneybatı bölgesindeki Buea Üniversitesinin futbol takımında oynayan 15 öğrencinin çarşamba günü antrenman sırasında kaçırılmasıyla ilgili soruşturma başlatan polis, olay sırasında stadyum yakınlarında bulunan 4'ü kadın, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişilerin savcılık sorgusu sürerken, kaçırılan öğrencilerden halen haber alınamıyor.

Yerel basında çarşamba günü çıkan haberlerde, Buea Üniversitesinin futbol takımında oynayan 4 futbolcunun antrenman sırasında kaçırıldığı belirtilmişti.

- Anglofon krizi

Kamerun'da hükümetin, Anglofon bölgesindeki okullara ve mahkemelere İngilizce bilmeyen öğretmenleri ve hakimleri atamasının ardından 2016'da, bölgede gösteriler düzenlenmeye başlamıştı.

Ayrılıkçılar, 1 Ekim 2017'de Sisiku Ayuk Tabe liderliğinde Kumbo kentinde "Ambazonya" adını verdikleri bir devlet kurduklarını ilan etmişti. Hakkında uluslararası yakalama kararı bulunan Tabe, geçen ay Nijerya'da yakalanmış ve Kamerun'a iade edilmişti.

Ordu ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda, Ekim 2016'dan bu yana en az 200 güvenlik görevlisi ve 600 sivil yaşamını yitirdi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, şiddet olayları nedeniyle 437 bin Kamerunlu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.