"Kamu Görevlileri, Kamu Menfaatini Korumada Büyük Göreve Sahip"

"Kamu Görevlileri, Kamu Menfaatini Korumada Büyük Göreve Sahip"
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger:- "Kamu görevlileri, kamu menfaatini koruma noktasında çok daha büyük göreve sahip. Bunu yaparak ancak hukukun üstünlüğü korunabilir ve iyi bir yönetişim sağlanabilir"

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, "Kamu görevlileri, kamu menfaatini koruma noktasında çok daha büyük göreve sahip. Bunu yaparak ancak hukukun üstünlüğü korunabilir ve iyi bir yönetişim sağlanabilir." dedi.

Berger, bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi"nin açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Berger, yerel yönetimlerde etik anlayışın yerleştirilmesi ve yolsuzlukla mücadeleye yönelik çalışmalara katkı sağlaması açısından projenin önemli olduğunu ifade etti.

Berger, seçilmiş ve atanmış kamu görevlileri arasındaki etik farkındalığın artırılması ve etik dışı davranışların azaltılmasında projenin büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Birçok ülkede vatandaş ile devlet arasındaki en önemli bağın yerel yönetimler ve buralarda çalışan kamu görevlileri olduğuna dikkati çeken Berger, yerelde çalışan kamu görevlilerinin içinde çalıştıkları topluluğu temsil etme ve onlara örnek olma rolü bulunduğunu dile getirdi.

Uluslararası çalışmaların, etik dışı davranışın yerel düzeyde daha fazla olduğunu gösterdiğine işaret eden Berger, "Kamu görevlileri, kamu menfaatini koruma noktasında çok daha büyük göreve sahip. Bunu yaparak ancak hukukun üstünlüğü korunabilir ve iyi bir yönetişim sağlanabilir." diye konuştu.

Yolsuzluğun ülkelere zarar verdiğini ifade eden Berger, yolsuzluk ve etik dışı davranış bir araya geldiğinde kamunun her düzeyinde kamusal yönetişimin zayıfladığını kaydetti. Berger, bunun toplumsal ve ekonomik kalkınmaya da zarar verdiğini söyledi.

Sivil toplum gözetimine de önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Berger, sivil gözetim yoluyla dürüstlüğün ve hesap verilebilirliğin güçlendirilip artırılabileceğini belirtti.

Avrupa Birliğinin, bu bağlamda, her düzeyde yolsuzlukla mücadele noktasındaki çalışmalara kendini adadığını anlatan Berger, "Özellikle de suç unsuru teşkil eden siyasal alandaki yolsuzluklarla mücadele konusunda büyük çalışmalar gerçekleştirmektedir." diye konuştu.

Berger ayrıca AB'nin yolsuzluk sorunuyla mücadele amacıyla mevzuat ve siyasi olarak çerçeveler geliştirdiğini, Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarına destek verdiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.