Kanoda hedef olimpiyat için daha fazla kota

Kanoda hedef olimpiyat için daha fazla kota
- Kano Federasyonu Başkanı Mengütay:- "Bizim için öncelikli hedef tabii ki olimpiyatlar. Mayıs ayında bir olimpiyat kota seçmesi daha var. Ona var gücümüzle çalışıyoruz"- "Türk spor tarihinde ilk defa kanoda olimpiyatlara katılacağız. Bundan sonraki hedef

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, 2016 Rio Olimpiyatları'na daha fazla sporcuyla katılmayı hedeflediklerini ve Türkiye'yi kanoda olimpiyatlarda madalya kovalayan bir ülke konumuna getirmek istediklerini söyledi.
Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanonun dünyada köklü bir geçmişinin bulunmasına karşın Türkiye'de genç bir spor dalı olduğunu, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla bu sporun ismini daha çok duyurduklarını kaydetti.
Kanonun 48 madalya ile olimpiyatlarda en çok kürsüye çıkılan spor dallarından biri olduğunu, bunun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Mengütay, "Şu anda Olimpik Milli Takım yurt dışında kampta. Bizim için öncelikli hedef tabii ki olimpiyatlar. Mayıs ayında bir olimpiyat kota seçmesi daha var. Ona var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
Türkiye'nin kanoda ilk kez bu yıl olimpiyatlarda temsil edileceğini anımsatan Mengütay, "Genç bir federasyonuz ancak gençlerimiz çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Çok büyük ümit vadediyorlar. Bu sene Türk spor tarihinde ilk defa kanoda olimpiyatlara katılacağız. Bu aşamayı gerçekleştirdik. İlk adımı attık ve bundan sonraki hedefimiz daha çok sporcu. Mayıs ayında kota sayısını biraz daha arttırma anlamında zorlayacağız. Ümit ediyorum ki önümüzdeki olimpiyatlardan sonra Türkiye artık kanoda olimpiyatlarda madalya kovalayan bir ülke konumuna gelir." - "İstikbal vadeden gençleri kampa alıyoruz"
Federasyon olarak kamp eğitim programları yaptıklarını anlatan Mengütay, altyapı çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Eğitim programlarında yetenekli gençleri izlemeye alıyoruz. Yaklaşık 5 ay önce Olimpik Milli Takım'la birlikte istikbal vadeden gençleri de kampa aldık. Bu gençlerden başarılarıyla kendisini gösterenler oluyor. Biz onları da şu anda yurt dışında kampta tutuyoruz, çünkü bu spor dalının geleceğini düşünmek zorundayız. Ülkemizin geleceğini düşünmek zorundayız. Bu nedenle gençlerimize ayrı bir önem vererek onlarla da yoğun bir çalışma sürdürüyoruz."
Mengütay, kanonun ülke genelinde tanınıp sevilmesinin ardından birçok bölgeden teklif aldıklarını ve yeni sporcular yetiştirmeye başladıklarını dile getirdi.
Ülke gençlerine sahip çıkmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Mengütay, "Bugünün genci yarının büyüğü olacak. Gençler, büyükler seviyesine geldiklerinde dünyada güçlü ülkelerle başa baş yarışabilen bir konumda olacaklar. Şimdiden zaten bu performansı göstermeye başladılar." ifadelerini kullandı.
Sporcularının geçen hafta Fransa'da 8 altın, 6 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandığını hatırlatan Mengütay, bunun umut verici ve sevindirici bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye'nin şu ana kadar kano branşında 2016 Rio için, Letonya asıllı milli sporcu Lasma Liepa (Kadınlar K1 200 metre) ile elde ettiği bir kotası bulunuyor.

Kanoda hedef olimpiyat için daha fazla kota

Kanoda hedef olimpiyat için daha fazla kota

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.