Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki Olay

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki Olay
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği:- "Gerek istismarın ortaya çıkarılması gerekse kovuşturma ve soruşturma sürecinin çocuk haklarına ve hassasiyetine azami özen gösterilerek yapılması gerekir"

ANKARA (AA) - Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğince, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediği iddialarına ilişkin "Gerek istismarın ortaya çıkarılması gerekse kovuşturma ve soruşturma sürecinin çocuk haklarına ve hassasiyetine azami özen gösterilerek yapılması gerekir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Dernekten yapılan açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediğine ilişkin iddialar "vahim" olarak nitelendirildi.

Bazen tartışma şeklinin bile istismarı derinleştirebildiği aktarılan açıklamada, "Gerek istismarın ortaya çıkarılması gerekse kovuşturma ve soruşturma sürecinin çocuk haklarına ve hassasiyetine azami özen gösterilerek yapılması gerekir." ifadesi kullanıldı.

Bu tür olaylarda tek başına hizmetin sunumu ve mevzuatın yetmediği savunulan açıklamada, "Buna uygun personel görevlendirilmesi, kontrol mekanizmalarının işletilmesi, eğitimlerinin yapılması, sistemin işleyişinin kolaylaştırılması ve ilgili kurumların işleyişindeki aksaklıkların bireysel duyarlılık ve çabaya terk edilmemesi gerekir." değerlendirmesinde bulunuldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.