Kapadokya Beyaza Büründü

Kapadokya Beyaza Büründü
NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.Milyonlarca...

NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların asırlar boyu yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan peribacaları ve doğal kaya oluşumları, dün etkisini gösteren kar yağışının ardından beyaza büründü.

Tarihin doğa ile kesiştiği bölgede, güneşin yeniden yüzünü göstermesiyle Kayseri'deki Erciyes Dağı da, Kapadokya'nın manzarası ile bütünleşti.

Bölgenin doğal dokusuna özgü sarı ve kar yağışı ile ortaya çıkan beyaz örtü, Kapadokya'nın her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu gözler önüne sererken, peribacaları adeta "gelinlik" giydirilmiş gibi bir görüntü veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.