Kara Harp Okulundaki Darbe Girişimi Davası

Kara Harp Okulundaki Darbe Girişimi Davası
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılanmasına, devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmaya sanıklar, müştekiler, yakınları ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, daha önceki celselerde tanık olarak dinlenmesine karar verilen bazı kişilerin, talimatla alınan ifadelerinin mahkemeye ulaştığını belirterek, tanık ifadelerini okudu.

Sanıklar tek tek söz alarak, tanık ifadelerinde aleyhlerine olan beyanları kabul etmediklerini belirterek, tahliye ve beraatlerini istedi.

Hakim Oğuz Dik, daha sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) istenen, sanıklara ait internet trafiklerine ilişkin dökümleri sanıklara okudu. Dik, BTK'dan sanıklar Barış Yalçın, Beytullah Aslan, Bilal Gürpınar, Emrullah Kaya, Engin Gümüştüğ, Faruk Sarı, Fatih Demir, Muharrem Yorgancıoğlu, İbrahim Aka, İbrahim Arslan, Murat Gökburun, Murat Şeker, Mustafa Avan, Mustafa Cihangiroğlu, Nasır Ataş, Nusret Çor, Oğuz Bulut, Mahmut Sami Çalışkan, Osman Marulcu, Mehmet Boztaş, Mehmet Büyükyurt, Ramazan Demir, Mehmet Güneş, Mehmet Tunç, Mehmet Emin Erdoğan, Sadık Alıcıoğlu, Sedat Ayvaz, Sedat Güvercin, Semih Karagül, Süleyman Polat, Tuncer Döğer, Yunus Karabela ve Ümit Hamarat'ın değişik tarihlerde, FETÖ'nün haberleşme sistemi olarak kabul edilen ByLock'u kullandıklarına dair bilginin geldiğini söyledi.

ByLock kullandığı iddia edilen sanıklar, BTK'dan gelen dökümleri talep ederek, daha sonra ayrıntılı savunma yapacaklarını belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.