Kara Havacılık Komutanlığı uçağı organ nakli için havalandı

Kara Havacılık Komutanlığı uçağı organ nakli için havalandı
Kara Havacılık Komutanlığı uçağıyla taşınan kalp ve karaciğer, iki hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya getirildi

ANKARA (AA) - Kara Havacılık Komutanlığına ait bir uçak ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunan donörün kalp ve karaciğerinin, iki hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, 23 Şubat'ta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunan donörün kalp ve karaciğer dokuları, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıtlı iki hastaya nakledilmek üzere Kara Havacılık Komutanlığına ait bir uçakla Ankara'ya getirildi.

Açıklamada, "Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının talebi üzerine gerçekleşen nakil işlemi kapsamında, Kara Havacılık Komutanlığına ait bir uçak ve sağlık personeli ile 23 Şubat 2016 tarihinde Antalya'ya, oradan kalp ve karaciğer greftlerinin alınmasını müteakip Ankara'ya nakli gerçekleştirilmiştir" denildi.

Ayrıca, 22 Şubat'ta Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı sivil asker iş birliği faaliyetleri kapsamında Kabil Muhammed Asıf Mahil Lisesinde, 250 Afgan çocuğa kışlık mont ve ayakkabı dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.