Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak Arnavutluk'ta

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak Arnavutluk'ta
Orgeneral Çolak, Savunma Bakanı Kodheli ve Genelkurmay Başkanı Bazo ile görüştü

TİRAN (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında Savunma Bakanı Mimi Kodheli ile görüştü.

Arnavutluk Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kodheli ile Çolak'ın iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki yüksek işbirliğini değerlendirdikleri duyuruldu.

Kodheli'nin, Türkiye'nin, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu için yaptığı lojistik, silah ve araç yardımı için Çolak'a teşekkür ettiği belirtildi, iki ülke askerlerinin Afganistan'daki NATO misyonunda yan yana görev yaptığı hatırlatıldı.

Kodheli'nin ayrıca, son dönemde Türkiye'de düzenlenen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dilerken, terör saldırılarını kınadığı bildirildi.

Orgeneral Çolak, Tiran'daki temasları kapsamında ayrıca, Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Jeronim Bazo ve Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Nazmi Cahani bir araya geldi.

Çolak'ın yarın Makedonya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.