Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak Makedonya'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak Makedonya'da
Orgeneral Çolak, Savunma Bakanı Jolevski ve Genelkurmay Başkanı Velickovski ile görüştü

ÜSKÜP (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, Savunma Bakanı Zoran Jolevski ile görüştü.

Makedonya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Türkiye ile Makedonya silahlı kuvvetleri arasındaki üst düzey işbirliğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Jolevski'nin, iki ülke arasında savunma alanındaki yüksek işbirliğinin örnek teşkil etmesi gerektiğine işaret edilirken, bu doğrultuda bölgedeki diğer ülkelerle de ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Makedonya'nın NATO üyeliği yolunda Türkiye'nin verdiği destek için Jolevski'nin Çolak'a teşekkür ettiği bildirildi.

Çolak'ın ise Türkiye'nin, stratejik hedeflerine ulaşması için Makedonya'yı desteklemeye devam edeceğini aktardığı ve Makedonya'nın Balkanlar'da güçlü bir ülke olması temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Orgeneral Çolak, Üsküp'teki temasları kapsamında ayrıca Makedonya Genelkurmay Başkanı Metodija Velickovski ile bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.