Karaman'daki faciada 25 liralık hesap oyunu

Karaman'daki faciada 25 liralık hesap oyunu
Karaman'daki facia yüreklerimizi yakarken, işin perde arkasında '25 liranın' olduğu ortaya çıktı.

Soma faciası sonrası çıkan torba yasa ilemadencilere yeni haklar verildi. Maaşlar '2 asgari ücret' olarak belirlendi, çalışma süresi haftada 36 saate indirildi. Ardından yeni düzenleme için düğmeye basıldı.Madencilerin maaşlarının 2 bin liraya indirilmesi, haftalık çalışma sürelerinin de 37.5 saat olması için çalışma başlatıldı. Torba yasadan önce madenlerde çalışan işçiler ortalama 30-40 lira günlük ücret alıyordu. Madencilerin yevmiyesi, 25 lira zamla 65 liraya çıkarıldı. Birçok madenci ocağı kapatıp, "Bu parayla işçi çalıştıramam" dedi.

PATRON, YOL VE YEMEK PARALARINDAN KESİYOR

Karaman'da yaşanan facianın olduğu madende görüldüğü gibi, bazı patronlar da işçilerinyol ve yemek ücretlerini kesip bu 25 lirayı vermemenin hesabına girdi.Karaman'daki kazanın ardından, bu madencilerin de yemeklerinin kesildiği ve servislerinin kaldırıldığı ortaya çıktı. İşçiler, madende yemeklerini yerken, kazanın meydana geldiği ve kaçamadıkları belirtiliyor. Böylece, yürekleri dağlayan facianın ardında, 25 liralık hesap oyununun olduğu anlaşıldı. İşçilerin mesai saatlerine de uyulmadığı ve yemek saatlerinin kısaltıldığı belirtiliyor.

Kaynak : Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.