KARAMERCAN GÜVEN TAZELEDİ

KARAMERCAN GÜVEN TAZELEDİ
“Konya’mızda Türk mutfağını yaşatmak ve en iyi şekilde hizmet vermek biz lokantacı esnafının görevidir” diyen Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Lokantacılık en ufak hatayı bile affetmez" dedi.

MERDİVEN ALTI İŞLETMELERİ YOK DENECEK KADAR AZALTTIK

Konya Lokantacılar Esnaf Odası 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Oda olarak hiçbir kuruma borçlarının olmadığını ifade eden Karamercan şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan da kısaca söz etti. Karamercan, “Esnaflarımızın kapı önü işgaliyle ilgili sıkıntılarını çözmek adına Konya Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Üyelerimizin mağduriyetlerini kısmen de olsa çözüme kavuşturduk. Esnaf teşkilatımızda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Konya’mızda, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Esnaf Müdürlüğü’nün kurulmasını sağladık. 2002 yılında 10 yıllık süreyle yapılmış olan “etliekmek” marka tescili Türk Patent Enstitüsünce 10 yıl daha uzatıldı. Aynı zamanda Selçuk Üniversitesi ile birlikte yapılan çalışma sonucu hazırlanan “etliekmek” coğrafi işareti de odamız adına alındı ve resmi gazetede yayınlandı. Özellikle sanayi bölgelerindeki büfelerin ve merdiven altı tabir edilen kayıtsız işletmeler sorununu çözmek için yoğun çaba sarf ettik ve yerel makamlara yaptığımız şikâyet ve denetimlerle bu sorunu yok denecek kadar azalttık. Çorba salonlarının gece saat 24.00’den sonra sabaha kadar açık olması için AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile görüşerek kendisinden söz aldık” dedi.

AHMET PAMUK: 8 YILDIR NE YAPTINIZ?

Öte yandan Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Adayı olarak genel kurula katılan Ahmet Pamuk konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığında gergin anlar yaşandı. “Size hizmetkâr olmak için geldik” diyerek sözlerine başlayan Pamuk, “Konya’mızı marka bir şehir yapmak için elimizden geleni yapacağız. Şimdiki yönetimin yapamadığı her şeyi yapacağız. 8 senedir ne yaptınız? 8 senedir yapamadıklarınızı son 2 dakikada mı yapacaksınız?” deyince salonda tansiyon yükseldi. 

KARAMERCAN FARKLA KAZANDI

Lokantacılar Odası Başkanlık seçiminde sandıkların açılmasıyla yeni başkan belli oldu. Mevcut başkan Ali Osman Karamercan, delegenin büyük çoğunluğunun oyunu alıp yeniden başkanlığa seçildi. Güven tazeleyen Karamercan’a 253 oy çıkarken, diğer aday Ahmet Pamuk ise 183 delegenin oyunu aldı.  

(Ebrar Küçükakın)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum