Karapınar'da doğaya yem bırakıldı

Karapınar'da doğaya yem bırakıldı
KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinde görevli Asım Niyazoğlu,...

KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinde görevli Asım Niyazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uzun süre etkili olan kar yağışının hayvanları olumsuz etkilediğini söyledi.

Karapınar'da kar yağışı sebebiyle bölgede hayvanların yiyecek bulmada zorlandığını belirten Niyazoğlu şunları kaydetti:

"Doğanın tamamen karla kaplı olmasından dolayı özellikle kuşlar yiyecek bulamıyor. Kayaaltı ve Konya karayolu üzerinde yemleme çalışması yaptık. Kuşların yoğun olduğu bölgelere buğday kırığı bıraktık. Aç kalan hayvanlar yol üzerine toplu olarak yiyecek için indiklerinde araçların çarpması sonucu ölüyorlar.

Bizler de bunların önüne geçebilmek adına zaman zaman faaliyetimizi sürdürüyoruz.Kış mevsimi boyunca hayvanların beslenebilmesi için yemleme çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlardan artan yemeklerini hayvanlarımıza vermelerini istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.