Karatay Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Her Zaman Yanında

Karatay Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Her Zaman Yanında
Karatay'ın her köşesinde yükselen projeleriyle şehrin çehresini değiştiren Karatay Belediyesi, sosyal hizmetler alanında da göz dolduruyor

Sosyal belediyeciliğin gereklerini eksiksiz yerine getiren Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatarak, onların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Aşevinden nakdi yardıma, şefkat evlerinden gıda yardımına, asker maaşından Karatay Kart uygulamasına kadar her konuda ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli "Fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Karataylının günlük hayatının her alanında her anında var olmayı arzuluyoruz. Belediyemizin sosyal yönünü hem yardım faaliyetleriyle hem de uyguladığımız onlarca projeyle güçlendiriyoruz. Yardımlarımızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaya yönelik inceleme araştırmalarımızı büyük bir titizlikle hayata geçiriyoruz. Yerinde ziyaretlerle hizmette etkinlik ve verimlilik sağlıyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ülkemizde hayata geçiren AK Parti Hükümetimizdir, AK Partili Belediyelerimizdir." dedi.

"YÜZLERİNDE TEBESSÜM OLMAK İSTİYORUZ"

Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi olarak her bayram öncesi çocukların bayramlık kıyafet ihtiyacını karşılandığını söyleyerek; ailelere verilen kıyafet çekleri ile mağazaya giden aileler çocukları için gönüllerince alış veriş yapmalarının ardından araçlarla tekrar evlerine bırakıldığını söyledi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KARATAY KART UYGULAMASI

Başkan Hançerli, Karatay’da ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek aylık 300 TL limite sahip Karatay Kart ile ihtiyaç sahiplerinin nakit para çekmek dışında istediği yerden alış verişlerini yapabilecekleri söyledi.

NAKDİ YARDIM YAPILIYOR

Karatay'da ikamet eden ve herhangi bir geliri olmayan, maddi yönden sıkıntı içerisinde olduğu tespit edilen yangın, göçük vb. felaketlere maruz kalmış ihtiyaç sahiplerine, Belediye Encümen kararı ile nakdi yardımlar yapıldığını söyleyen Başkan Hançerli, bu kapsamda 2015-2018 (2018 Kasım ayı dahil) yılları arasında 1 milyon 350 bin TL'lik nakdi yardım gerçekleştirildiğini belirtti.

AŞEVİ 400 AİLEYE GÜNDE 2 ÖĞÜN YEMEK VERİYOR

Başkan Hançerli, Karatay’da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek verilmesi amacıyla hizmet veren Karatay Belediyesi Aşevinde günde 400 aileye iki öğün yemek verildiğini belirtti.

ŞEFKAT EVLERİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

Başkan Hançerli, geliri olmayan, barınma sıkıntısı yaşayan, yetim, dul, hasta ihtiyaç sahibi vatandaşları 96 daireden oluşan Karatay Belediyesi Şefkat Evlerine yerleştirdiğini belirtti. Başkan Hançerli, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından araştırılan aileler içerisinde en fazla ihtiyacı olan sıralamasına göre belirli bir zaman dilimi içerisinde aile maddi durumunu düzeltene kadar Şefkat Evlerinde kira ve yakıt bedeli alınmaksızın barınmalarının sağlandığını söyledi.

EVİ YANAN AİLELERE YARDIM ELİ KARATAY BELEDİYESİNDEN

Karatay'da evi yanan aileler de unutulmuyor. Çeşitli nedenlerle çıkan yangınlarda evsiz kalan pek çok aileye Karatay Belediyesi sahip çıktı. Yangında evleri kullanılamaz hale gelen pek çok ailenin evinin onarımı ya da tamamen yeniden inşa edilmesi Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

 ASKER AİLELERİNE MAAŞ VERİLİYOR

Karatay Belediyesi 4109 Sayılı Kanun kapsamında asker ailelerine askerlik maaşı veriyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatani görevlerini yapmak için kışlaya giden askerlerin ailelerine asker maaşı ödediklerini söyledi.

'HOŞ GELDİN BEBEK' BEĞENİ TOPLUYOR

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilke imza atarak 2009 yılında başlattığı ‘Hoş Geldin Bebek’ projesinin büyük beğeni ile karşılandığını söyledi. Başkan Hançerli, bugüne dek 37.670 yeni doğan bebeğin ve ailesinin Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktor ve hemşireleri tarafından “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında evlerinde ziyaret edilerek sağlık kontrollerinin gerçekleştirildiğini ve ateş ölçer, bebek battaniyesi, bebek bakım çantası bulunan bebek bakım seti hediye edildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum